ko.net.ua

Уперше всесвітній конкурс краси виграла учасниця із синдромом Дауна

19-річна модель Кеті Грант здобула перемогу на конкурсі «Teen Ultimate Beauty оf the World», фінал якого відбувся в місті Портадаун у Північній Ірландії.

Як повідомили зарубіжні видання, представниця Північної Ірландії Кеті обійшла 40 своїх конкуренток і стала першою в історії моделлю із синдромом Дауна, яка виграла на міжнародному конкурсі краси. Дівчина зізналася, що це для неї величезний сюрприз. «Я була в шоці. Моя сім’я знаходилася в аудиторії, плакала й підбадьорювала. Моя мрія здійснилася. І ця мрія – надихнути молодих людей, які мають синдром Дауна та інші особливі потреби, повірити в себе!» – заявила Кеті. За її словами, вона була впевнена, що перемогу присудять іншій дівчині. І до сих пір у шоці від рішення суддів. До цього конкурсу Грант брала участь у Тижні моди в Белфасті, а також знімалася для реклами.

Конкурс краси «Teen Ultimate Beauty оf the World» проводиться в трьох варіантах: для дітей, підлітків та учасниць старших 20 років. Крім того, поборотися за перемогу можуть дівчата з різних країн незалежно від ваги, зросту та сімейного стану.

Підготувала Анна Пащук