ko.net.ua

Пряний соус із аґрусу

Інгредієнти:

– аґрус – 500 г,

– гірчиця суха – 2 ч. л.,

– сіль – 1 ст. л.,

– часник – 1 зубчик,

– оцет винний білий – 150 мл,

– цукор – 175 г,

– родзинки – 50 г,

– вода – 150 мл.

Спосіб приготування

Додаємо у воду добре вимитий аґрус, подрібнений часник, гірчицю, цукор, родзинки, вливаємо оцет і солимо за смаком, потім доводимо до кипіння й варимо 40 хвилин, помішуючи.

Суміш охолоджуємо, переливаємо в блендер й готуємо однорідне пюре. Пропускаємо його через сито, щоб позбутися кісточок.

Соус подаємо холодним або гарячим до запеченої риби.