для тіста:
– борошно – 1 склянка,
– маргарин – 75 г,
– жовток – 1 шт.,
– розпушувач – 1 ч. л.,
– цукор – 1 ст. л.,
– сіль – 1/4 ч. л.;
для заливки:
– сметана – 1 склянка,
– борошно – 1 ст. л.,
– цукор – 1 склянка,
– яйця – 2 шт.,
– ваніль – за смаком;
ягоди:
– малина, смородина, вишня, полуниця – по 100 г.
Спосіб приготування
Борошно змішуємо з розпушувачем, сіллю та цукром. Додаємо розм’якшене масло й жовток. Вимішуємо щільне тісто. Якщо воно не збирається в єдину масу, не додавайте рідину, а краще поставте на 10 секунд у мікрохвильовку. Масло підтане, і тісто буде легше замісити. Накриваємо його й залишаємо на 15–20 хв.
Для приготування заливки потрібно змішати вінчиком усі перераховані вище інгредієнти: сметану 15–20%, борошно, цукор, яйця, ваніль.
Збираємо тарт. Попередньо розігріваємо духовку до 180–200°С. Тісто розкачуємо між двома шарами плівки. Його потрібно розкачувати трохи більшим, ніж розмір форми, щоб вистачило на бортики. Змащуємо маслом і посипаємо форму борошном. За допомогою качалки переносимо тісто на форму. Проколюємо його поверхню виделкою. Кладемо в духовку на 10 хвилин.
Дістаємо тісто. Викладаємо ягоди. Виливаємо заливку. Фруктово-ягідна начинка не повинна виглядати над заливкою. Поміщаємо тарт у духовку ще на 10 хвилин. Готова випічка не повинна бути рум’яною.
Дістаємо ягідний тарт та обов’язково повністю охолоджуємо.