ko.net.ua

Риба, запечена в лаваші

Інгредієнти:

– гірчиця діжонська – 1 ст. л.,

– лаваш – 2 шт.,

– цибуля – 100 г,

– олія – 60 мл,

– масло вершкове – 2 ст. л.,

– морква – 70 г,

– сіль, перець – за смаком,

– сметана – 250 г,

– скумбрія морожена – 2 шт.

Спосіб приготування

Цибулю почистити, нарізати кубиками й обсмажити на соняшниковій олії до прозорості. Додати очищену та натерту на крупній тертці моркву. Готувати, помішуючи, 2–3 хвилини. Приправити частиною солі й чорного меленого перцю. Сметану з’єднати з гірчицею, додати сіль та перець. Перемішати.

Скумбрію промити, видалити всі кісточки, розділити на два філе. Кожне розрізати на 4 шматочки.

Кожен лист лаваша розрізати на 4 прямокутні частини. Змастити прямокутник тонким шаром вершкового масла. З одного краю лаваша викласти повну столову ложку цибулево-морквяної суміші. Зверху змастити соусом (1 ст. л.) і покласти шматочок риби. Загорнути конвертиком. Викласти конвертики у форму, застелену пергаментом. Змастити їх соусом, який залишився. Запікати при 180°С 25–30 хвилин.