22086
20:56 29.052018

Першокурсниця факультету туризму та МК стала «Міс УжНУ-2018»! Інтерв’ю з переможницею

Цікаве 2646

Першокурсниця спеціальності «Готельно-ресторанна справа» факультету туризму та МК Дарина Богдан виборола перемогу на фінальному етапі конкурсу краси за титул «Міс УжНУ-2018», що був проведений у Закарпатському обласному музично-драматичному театрі 23 травня 2018 р.

Як відомо, студентські роки – найцікавіші та найпрекрасніші роки в житті людини, тому участь та перемога в одному з найбільш масштабних (загалом 250 студенток протягом навчального року були учасницями «Міс» на своїх факультетах, де 14 найкращих отримали першість і відтак стали фіналістками «Міс УжНУ-2018») та феєричних студентських заходів дозвілля назавжди залишаться в пам’яті приємними спогадами. Незабутніми емоціями, величезними стараннями, терпінням і, звичайно, радістю досягнення мрії та подолання страху запам’ятається нашій Дарині Богдан цей конкурс грації, інтелекту та краси.

Спочатку, а саме півроку тому, Дарина зуміла на рідному факультеті виграти перше місце в «Міс&Містер факультету туризму та МК-2017» серед учасниць, які представляли ті 8 країн світу, куди найбільше хотіли б поїхати у туристичну подорож: Грецію, Францію, США, Китай, Індію, Кубу, ОАЕ та ПАР. Потім пройшли 4 місяці напруженої підготовки до фінального етапу конкурсу «Міс УжНУ-2018» з постійними репетиціями, пошуком вбрання та іншими клопотами. І вже в самому фіналі під час 5 виходів («Перший танцювальний», «Національний», «У дизайнерському вбранні», «Вихід у купальниках», «Вечірній») та в інтелектуальному конкурсі Дарина на найвищому рівні представила наш факультет туризму та МК і завоювала заслужену перемогу.

 

Особливо цікавим святковий вечір видався для всіх гостей (яких, до речі, зібралось аж 800 осіб, тобто повний зал драмтеатру) завдяки насиченій 4-годинній програмі, що включала найкращі номери студентів УжНУ та запрошених колективів. Зокрема, всіх присутніх зачарував «золотий голос УжНУ» Аліни Оніщук – першокурсниці факультету міжнародних економічних відносин, яка виконала англомовну композицію в супроводі фортепіано.

Легендарний колектив не тільки Ужгорода і Закарпаття, а й, без перебільшення, всієї України, студія сучасного танцю «BLITZ» під керівництвом О. А. Камінської, що на Чемпіонаті світу в Хорватії у травні      2018 р. виборов перше місце з танцювальним номером у стилі хіп-хоп, виконав для глядачів 2 незабутні танці. Потрібно зазначити, що багато студентів УжНУ входили в певний час до складу «BLITZ» і представляли нашу державу на різних танцювальних конкурсах.

Феєричне шоу чекало на гостей «Міс УжНУ-2018» від театру вогню, до складу якого входить Беата Чабіна – студентка ІІ курсу спеціальності «Туристичне обслуговування» Природничо-гуманітарного коледжу УжНУ, яка планує поступити в майбутньому на наш факультет туризму та МК. Окрім того, глядачі «Міс УжНУ-2018» раді були послухати іноземного студента медичного факультету №2 Джеймса Рока з двома композиціями, серед яких прозвучала «Два кольори»; студентку стоматологічного факультету Катерину Лінтур з композицією «Simply the Best» (Tina Turner); креативно-мистецький колектив «Вілет» (с. Кам’яниця); студенткуф-ту суспільних наук Даніелу Якобчук; збірну Закарпатської ліги КВК та учасників Рівненської ліги сміху команду КВК «Збірна Закарпаття».

 

Щодо результатів конкурсу, то спочатку кожна з 14 фіналісток «Міс УжНУ-2018» отримала свій титул (наша Дарина Богдан стала «Міс Загадковість»).

Після підрахування всіх балів інтелектуального конкурсу та п’яти виходів другою віце-міс УжНУобрали учасницю з медичного факультету №2 Еке Чідіма Джейн (Нігерія). Варто акцентувати, що цього року вперше було проведено «Міс медичного факультету №2», де змагались 10 учасниць аж з 5 країн: Великобританії, Індії, Марокко, Нігерії та Зімбабве.

Першою віце-міс стала студентка факультету історії та МВ Алі Акбар Мансур Надія Тагірар,краса якої генетично успадкована від мами-українки та батька з Кенії.

Найголовніша нагорода й титул «Міс УжНУ-2018» заслужено здобула Дарина Богдан, якій наш факультет щиро дякує за всі максимально прикладені старання, цілеспрямованість, терпіння й, основне, – найвищі результати на конкурсі не тільки у п’яти виходах у різних вбраннях та жанрах, але й в інтелектуальному конкурсі, адже Дарина не тільки гарна «зовнішньо», також вона має від Бога прекрасний розум і є однією з кращих студенток на своєму курсі. Тому декілька запитань такій «гармонійній» дівчині, яка поєднує в собі мудрість та витонченість, було поставлено після подолання своєрідної «вершини» її старань:

–  Дарино, скажіть, будь ласка, що було найскладнішим для Вас у конкурсі?

– Важко було поєднувати навчання і підготовку до конкурсу, адже репетиції проводились протягом аж 4 місяців у «ЮВЕНТУСі» двічі на тиждень, а в останній тиждень перед фіналом – щодня по 2 репетиції. Однак я дуже хотіла показати, що можу досягти перемоги для себе і для факультету та використати всі шанси на 100%.

–  Що виявилось найлегшим для Вас у конкурсі?

– Легко мені стало на сцені після першого виходу. Саме після першого виходу я подолала страх. Інші дівчата переживали. У мене було відчуття ніби я перед друзями.

– Чи брала участь у конкурсах краси в школі?

– Ні, у школі не брала участь. Коли їздили відпочивати по таборах, тоді брала участь. Також з першого класу (з 6 років) займаюсь танцями.

–  А Ви вигравали тоді в таборах, коли брали участь?

–  Так, перші місця.

–   Чи змінився теперішній стиль та ритм Вашого життя? Може, з’явились якісь нові звички?

– Взагалі, самооцінка підвищилась. Навпаки – щоб не думали, що я змінилась, друзям приділяю час так само, як до перемоги.

–  Чому поступила саме на факультет туризму та міжнародних комунікацій і обрала спеціальність «Готельно-ресторанна справа»?

–  Я взагалі в останній день подала документи на наш факультет. Мій дядько порадив мені, що «Готельно-ресторанна справа»– одна з найпрестижніших спеціальностей тепер. Рада, що його послухала.

– Що побажаєте дівчатам, які братимуть участь у наступних конкурсах «Міс&Містер ф-ту туризму та МК» і «Міс УжНУ»?

–   У «Міс&Містер факультету туризму та МК» брати участь усім і не боятись, бо міс факультту – це тільки перший крок до міс УжНУ. Щодо конкурсу «Міс УжНУ», то порада не переживати і не боятись.

–   Яке Ваше життєве кредо?

–   Я завжди собі кажу: «Що в моїх силах, те я можу зробити. І знаю, що можу зробити більше».

–   Чию підтримку Ви найбільше відчували і для кого найбільше хотіли перемогти?

–   У останні дні переживала. На фінал конкурсу приїхали батьки, сестра, хлопець і родичі. Коли я всіх їх побачила, то подумала: «Я всіх запросила, то як тепер не перемогти?»:) Поставила перед собою ціль.

–    Ким плануєте стати в майбутньому і які вершини ще підкорити?

–    Мені зараз 16 років. Я поступала після 10-го класу і навіть краще написала ЗНО, ніж деякі 11-класники. Взагалі щодо професії, то я ще не знаю, адже у житті все складається так, як має бути. Я обрала спеціальність «Готельно-ресторанна справа», де можна поєднати 2 професії. Точно знаю, що хочу стати хорошою мамою.

–    Яке Ваше хобі?

–  Танці (шоу-балет «WellART»). Мама заставила займатись з 6 років. Я не хотіла, плакала, тепер вдячна мамі і свою дитину теж буду так заставляти. Мама виховала в мені цілеспрямованість.

–  Останнє питання про нашу державу, бо, на жаль, багато молоді їде з України у зв’язку із сучасними подіями…На Вашу думку, що можна зробити в цьому плані?

–  Починати з себе. Треба старатись зробити щось хороше для своєї країни. Не боготворити іншу державу та іншого очільника країни. Не всі переїдуть. Потрібно вдосконалювати себе і свою державу.

 Факультет туризму та МК щиро дякує батькам Дарини Богдан і батькам всіх наших студентів, які навчають своїх дітей моральним принципам, виховують у них доброту та цілеспрямованість. Переможницю весь факультет вітає і бажає всіх благ та подальших успіхів у підкоренні нових вершин!

За інформацією ст. викладача кафедри туризму

Руслани Кривенкової

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах