ko.net.ua

СковородаФест в Ужгороді. ФОТО

19 травня в Ужгороді триває культурний фестиваль СковородаФест.

Локація: Закарпатський музей народної архітектури та побуту.  Родинне свято з насиченою культурною програмою, фольклором, обрядами, костюмованими виступами, автентичними співами-танцями із серця Харківщини – Слобожанщини вирувало у Старому селі.

Сувенірні лавочки, майстер класи, посиденьки біля стародавніх хат, виступи зі сцени – усе створювало настрій активного свята з острахом проґавити щось важливе. Адже декілька подій відбувались одночасно, так що кожен гість фестивалю зміг обирати собі те, що найбільше лежить до душі.

Сімейний фестиваль, – саме так охрестили його організатори, і справді видався цікавим для відвідувачів. Унікальні дитячі освітні ігри “Філософське торбознавство”, “Байки Харківські”, майстер класи з кераміки, писанкарстсва, витинанок, ляльок-мотанок, тощо.

Одночасно, поруч затишних старовинних хат, прямо під відкритим небом проходили цікаві лекції та розмови на кшталт “Як відкрити малечі радість читання”, “Слобожанське вбрання в картинках і навпомацки”, “Вдягатися для людей чи для себе”, тренінг по таймменеджменту та, звісно, розмова про культового філософа України Григорія Сковороду, що вже став символом Харківщини.

Окрім цього, паралельно тривали покази нового і старого кіно “Назар Стодоля” (1954), “Григорій Сковорода” (1959), “Земним шляхом – до духовного” (2017)

Окрім атракцій у Старому селі, в Ужгородському замку теж юрбилися відвідувачі: молодь, сімейні пари, люди поважного віку, діти, екскурсійні групи, – містяни і гості міста над Ужем.

 

Комусь припали до душі лицарі в обладунках і стрільба із лука, інші оглядали експонати виставлені в залах Ужгородського замку, милувалися краєвидами, робили безліч фото всього, що впадало в око, і просто гуляли, відпочивали на лавочках під зеленню дерев на території замку.

Оксана ЧОПАК