ko.net.ua

Сирне морозиво з печивом

Що може бути кращим у спекотну погоду, ніж домашнє морозиво?

Інгредієнти:

– заморожені фрукти – 200 г,

– сир – 150 г,

– цукор – 450 г,

– борошно –100 г,

– сметана – 50 г,

– вершкове масло – 50 г,

– яйця – 3 шт.

Спосіб приготування

Готуємо сирну масу. Розтираємо жовток з цукром. Перетираємо сир через сито. Змішуємо його з жовтком і перекладаємо у форму. Відправляємо сирну масу в морозилку на 20 хвилин.

Готуємо печиво. Змішуємо борошно, сметану, цукор, жовток та вершкове масло. Замішуємо й розкачуємо тісто, виїмкою вирізаємо кругле печиво. Випікаємо його в розігрітій до 200°С духовці 8 хвилин.

Для соусу нарізаємо фрукти, викладаємо їх у сотейник, додаємо воду, 10 грамів цукру й варимо 3 хвилини. Подрібнюємо та проціджуємо соус через сито.

Для карамельної сітки: розтоплюємо цукор до стану карамелі. Малюємо карамеллю малюнок на пергаменті й охолоджуємо.

На дно тарілки наливаємо соус, кладемо на нього печиво. Зверху викладаємо сирне морозиво. Прикрашаємо десерт карамельним декором.