ko.net.ua

Гаспачо

Інгредієнти:

– помідори – 500 г,

– огірки – 250 г,

– червоний болгарський перець – 200 г,

– ріпчаста цибуля – 100 г,

– часник – 1 зубчик,

– перець чилі – 1/2 шт.,

– лимонний сік – 30 мл,

– томатний сік – 200 мл,

– нерафінована соняшникова олія – 60 мл,

– солодке яблуко – 100 г,

– батон – 80 г,

– сіль – 1/2 ч. л.,

– чорний мелений перець – 1/3 ч. л.

Спосіб приготування

Зрізаємо з болгарського перцю плодоніжки й очищаємо його від насіння. Викладаємо частини перцю зовнішнім боком на розпечену сковороду та обвуглюємо. Забираємо з вогню й накриваємо сковорідку кришкою. Охолоджуємо.

Знімаємо з перцю шкірку і нарізаємо шматочками. Помідори та огірки також очищаємо від шкірки.

Почищені яблука, цибулю, часник та перець чилі нарізаємо довільними шматочками.

Додаємо олію, лимонний і томатний соки. Подрібнюємо все блендером. Зрізаємо скоринку зі шматочків батона. М’якоть додаємо до гаспачо разом із сіллю та перцем. Ще раз подрібнюємо.

Накриваємо каструлю кришкою і ставимо в холодильник мінімум на півгодини, максимум – на ніч.