ko.net.ua

Володаркою гран-прі XII-го Міжнародного фесту “Веселка над Тисою” стала киянка Ніна Козачук

Цьогоріч у відомому пісенному фестивалі взяла участь рекордна кількість учасників – близько сотні конкурсантів із Молдови, Грузії, Румунії, Угорщини та різних куточків України.

10-12 травня у Хусті проходили конкурсні дні XII-го Міжнародного фестивалю сучасної та народної пісні “Веселка над Тисою”, незмінним директором якого є відомий закарпатський співак Іван Пилипець. 13 травня, у День міста, на центральній сцені Хуста відбулася урочиста церемонія нагородження лауреатів і дипломантів фесту.

Так, володаркою гран-прі фестивалю “Веселка над Тисою-2018” стала киянка Ніна Козачук. Сертифікат на суму 1 тис.доларів абсолютній переможниці, яка матиме можливість відзняти власний кліп, вручив народний артист України, композитор, професор, ректор Київської муніципальної академії музики імені Р.Глієра, заслужений діяч мистецтв Олександр Злотник. До слова, він і очолював журі, до якого увійшли знані викладачі вокалу з Молдови, Грузії, популярні українські співаки та композитори.

Гучними оплесками та цінними призами – ювелірними прикрасами, путівками до Міжнародного дитячого центру ”Артек” та сертифікатами на знижку (500 доларів) на зйомки власних кліпів – були нагороджені лауреати фестивалю й окремі колективи.

“Хочу відзначити, що кожного року фестиваль збирає неймовірно потужних артистів. На сцені тривають запеклі пісенні баталії й інтрига до останнього.

“Цьогоріч володаркою гран-прі стала чарівна киянка Ніна Козачук, яка, до речі, шість років тому теж брала участь у нашому фестивалі й була лауреатом другої премії, та на цьому не зупинилася і сьогодні перемогла. Молодець! Бажаю всім учасникам не зупинятися на досягнутому: співайте і перемагайте”, – поділився з “Карпатським об`єктивом” директор фестивалю Іван Пилипець.

Завершився фестиваль гала-концертом за участі відомих українських виконавців, зокрема переможниці найбільш популярного в країні вокального шоу “Голос країни-8” Олени Луценко, яка завітала до Хуста на запрошення Івана Пилипця, та драйвового гурту “Толока”.

Богдана КЛЕКНЕР