Плов у казані
Інгредієнти:
– м’ясо – 3 кг,
– соняшникова олія – 900 мл,
– ріпчаста цибуля – 1,5 кг,
– морква – 2 кг,
– рис – 2 кг,
– вода – 4 л,
– часник – 5 головок,
– сіль, спеції, приправи, трави – за смаком.
Спосіб приготування
Починати готувати плов потрібно на дуже сильному вогні. Підвісьте казан на розпірках, заливши туди олію. Почекайте, поки вона сильно розігріється, після чого додайте крупно порізане м’ясо. Не бійтеся: при інтенсивному смаженні шматки стануть щільнішими і зменшаться в розмірі.
Коли вся вода, що потрапила в казан разом із м’ясом, випариться, засипте туди нарізану півкільцями цибулю. Регулярно перемішуйте її.
Як тільки цибуля буде візуально готова, киньте в казан моркву. Її найкраще натерти на тертці для корейської моркви або ж нарізати тонкою соломкою. Як тільки вона стане м’якою – додайте сіль і спеції. Якщо м’ясо до цього моменту вже буде готове – залийте воду і доведіть її до бурхливого кипіння.
Казан необхідно накрити кришкою, а багаття розібрати, щоб страва готувалася на вугіллі. Залиште казан під кришкою на півгодини.
Настав час додати в плов основний його інгредієнт – рис. Головне правило, якого потрібно дотримуватися, – в жодному разі не перемішуйте плов, рис повинен залишитися поверх м’яса. Багаття слід знову роздути, додавши в нього свіжих дров.
Коли рис насититься водою і вигляне з-під неї – розподіліть по його поверхні чищені зубчики часнику, цілком втопивши їх у рис. Накрийте казан кришкою, знову приберіть вогонь, залишивши лише тліюче вугілля.
Плов буде готовий, коли рис повністю вбере воду. Можна зняти казан з розпірок і дати йому трохи охолонути. Страва вийде ситною, ароматною і на диво смачною, а рис буде розсипчастим.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися