ko.net.ua

Помідори, фаршировані фаршем з рисом

Інгредієнти:

– помідори – 6 шт. великих (або 8 шт. менших),

– фарш м’ясний – 300 г,

– цибуля ріпчаста – 1 шт.,

– рис – 4 ст.л.,

– сир твердий – 150 г,

– часник – 3 зубчики,

– рослинна олія (для смаження) – 3-5 ст.л.,

– сіль, перець чорний мелений, приправи до смаку.

Спосіб приготування

Взяти помідори приблизно однакового розміру, вимити і обсушити. Акуратно зрізати верхівки із зеленою частиною і за допомогою чайної ложки вийняти внутрішню – так, щоб не пошкодити стінки. Рис зварити до готовності.

Цибулю дрібно порізати, підсмажити 4-5 хвилин і тушкувати з фаршем 10 хвилин, розділяючи великі шматочки фаршу.

Додати до фаршу з цибулею кілька ложок м’якоті помідорів, посолити. Додати перець чорний мелений та інші приправи і тушкувати все разом іще 8-10 хвилин. Висипати у сковороду зварений рис і протушкувати ще 2-3 хвилини. Наприкінці додати дрібно нарізаний часник і, за бажанням, зелень петрушки або кропу.

Помідори начинити фаршем з рисом і викласти у форму для запікання. Духовку розігріти до 170-180 градусів і запікати протягом 25-30 хвилин. За 5 хвилин до закінчення приготування посипати помідор тертим сиром.