ko.net.ua

Салат з печериць та апельсинів

Інгредієнти:

– 0,5 кг свіжих грибів,

– 4 середні апельсини,

– 1 маленький салат латук (можна листочки шпинату або руколи),

– 6–8 ст. л. оливкової олії,

– 1 ст. л. лимонного соку,

– 2 ст. л. виноградного оцту,

– 1 зубчик часнику,

– 2 ст. л. подрібнених волоських горіхів,

– сіль, перець.

Спосіб приготування:

Чистимо, миємо й нарізаємо гриби. Складаємо їх у миску, солимо, перчимо й заливаємо соком одного апельсина. Чистимо інші апельсини і нарізаємо їх невеликими шматочками.

На дно глибокої салатниці викладаємо дрібно нарізане листя салату латук, трохи поливаємо олією. Зверху кладемо шар апельсинів, потім шар грибів, потім знову апельсини, а на них гриби. Збиваємо оливкову олію з лимоном, оцтом та часником і поливаємо салат отриманим соусом.

Солимо, перчимо і ставимо на годину в холодильник. Перед подачею на стіл посипаємо салат тертими горіхами.