ko.net.ua

Уродженець Свалявщини став кравцем для Обами і Трампа

Ім’я Мартіна Грінфільда часто з’являється на шпальтах найвідоміших американських видань та в ефірі провідних телеканалів.

Мартін Грінфільд (при народженні Максиміліан Грунфельд) народився 9 серпня 1928 року. У віці 14-ти років Мартін з батьком, матір’ю, двома сестрами, братом та дідусем потрапив в концтабір Освенцим, а пізніше в концтабір Бухенвальд. Хлопцю, на відміну від всіх його родичів, пощастило – він вижив. В 19 років сідає на корабель до Сполучених Штатів і згодом потрапляє в Нью-Йорк, де жила його тітка.

Кар’єру кравця він почав у 1947 році, потрапивши на роботу до виробника одягу “GGG Clothing”. Вже в 50-х роках шиє костюм для першого великого клієнта – генерала Ейзенхауера, який балотувався на пост президента.

Як закарпатець шиє костюми зіркам Голлівуду та президентам США (ФОТО, У 1977 році Грінфільд викупив марку “GGG Clothing” та перейменував її на “Martin Greenfield Clothiers”, яка успішно існує досі.

Серед клієнтів уродженця Закарпаття – Білл Клінтон, Джеральд Форд, Барак Обама, Дональд Трамп, актори Пол Ньюман та Леонардо Ді Капріо, політичні діячі Нью-Йорка Майкл Блумберг і Рей Келлі.

Нагадаємо, що стрічка за сценарієм закарпатки – серед номінантів на “Оскар-2018”. Також Pink презентувала новий кліп на пісню Wild Hearts Can’t Be Broken.Режисером ролика виступила українка, корінна ужгородка Саша Самсонова.