ko.net.ua

«Колискова для Андрійка»…

2 лютого 2015-го Україну сколихнула страшна звістка: «Біля села Лозуватка Криворізького району Дніпропетровської області, в ДТП загинув відомий український співак, лідер гурту «Скрябін” Андрій Кузьменко». Кузьма «Скрябін» повертався після концерту у Кривому Розі. Перед аварією Андрій встигнув зняти відео на свій мобільний про жахливий стан українських доріг. Після цього, автомобіль, яким керував співак, зіштовхнувся з молоковозом. Кузьма загинув на місці.

Він був особливою людиною. І багато хто це зрозумів лише після його смерті. Щороку по всій Україні влаштовують мітинги-реквієми і концерти пам’яті Андрія Кузьменка Його згадують щодня не лише в Україні, а й за кордоном. Він любив подорожувати, ніколи не запізнювався на інтерв’ю та завжди був привітним. Він вмів сміятися над собою та іншими і робив це із унікальним почуттям гумору. Він завжди говорив те, що думав. Він критикував владу і політиків – не боявся нікого. Кузьма «Скрябін» – простий хлопець – легенда українського року. Таким його запам’ятали мільйони.

Найважче переживали втрату рідні музиканта – батьки, дружина і донька. Мати не могла повірити в те, що сталось і не розуміла, як жити далі. Тоді, аби хоч якось заглушити біль, вона написала книжку про сина «Моя дорога птаха». А віднедавна почала писати ще одну книжку, яку назве «Колискова для Андрійка». Про те, як Андрійко виростав, чому став отакою людиною.

Підготувала Анна Пащук