ko.net.ua

Кукурудзяні мафіни

Інгредієнти:

– 250 г вершків 15–38 %,

– 50 г вершкового масла,

– 1/2 скл. молока,

– 3 ст. л. кукурудзяного борошна (бажано дрібного помелу, тоді мафіни виходять дуже ніжними),

– 2 ст. л. звичайного борошна,

– сіль, перець,

– 3 яйця,

– 3 ст. л. сметани,

– 100 г жовтого сиру, натертого на дрібній тертці,

– 100 г натертої бринзи.

Для різноманітності як добавки можна використовувати:

– 2 ст. л. дрібно нарізаного базиліку,

– 3 ст. л. дрібно нарізаного кропу,

– 3 ст. л. кедровиx горішків,

– 1/2 скл. консервованої кукурудзи.

Спосіб приготування:

У каструлю влити вершки, молоко, покласти масло, сіль та перець. Довести до кипіння. Всипати два види борошна і швидко перемішати (заварюємо борошно). Зняти з вогню. Трішки охолодити. По одному додати яйця, добре перемішуючи після кожного. Покласти добавки. Ще кілька разів перемішати. Розкласти у форми на 3/4 висоти й випікати 30 хвилин.