ko.net.ua

Новий 2018-й рік на Закарпатті розпочався гучно. ВІДЕО

Новий 2018-й рік на Закарпатті розпочався гучно. Уже 2-го січня відбувся перший фестиваль. На середину місяця краяни та гості міста відгуляли їх уже близько десятка. В першу чергу, це культурницькі заходи, пов’язані з колядою та вертепним дійством.

Федір ШАНДОР, туризмознавець

Ну і, звичайно, три гастрономічні фестивалі, які відбуваються на другий тиждень. Збирається чимало людей, які презентують гастрономію у вигляді виноробства, сироваріння, дегустації меду. Тому є можливість зустрітися, презентувати свою продукцію. Тим паче, що якраз у саме такий холодний період не так швидко портиться продукція, як у літній.

У Мукачеві відгримів один із найвідоміших фестивалів України – «Червене вино», який цьогоріч побив рекорди за кількістю туристів. В Ужгороді тим часом відбувся міжнародний гастрономічний фест «Василля» та «Коляди у старому селі». Щедрували також і в Перечині.

Великий потік туристів на Закарпатті очікують наприкінці січня на гірськолижних курортах. Наразі на гірських вершинах немає зимового покриття. Однак, за словами фахівців, уже закупили  потужні машини, які розпилятимуть штучний сніг.