ko.net.ua

Картопляники з м’ясом

Інгредієнти:

– 400 г м’яса (яловичина, свинина),

– 1 яйце,

– 500 г картоплі,

– 1 цибулина,

– 1 зубок часнику,

– 1 склянка борошна,

– чорний мелений перець, сіль – за смаком.

Спосіб приготування:

Приготуйте начинку для картопляників. Подрібніть цибулю й обсмажте. М’ясо з часником пропустіть через м’ясорубку, змішайте зі смаженою цибулею, посоліть і поперчіть. Отриманий фарш знову обсмажте, періодично помішуючи.

Картоплю почистіть, поріжте великими шматками, залийте водою, доведіть до кипіння, посоліть і варіть до готовності 15–20 хвилин.

Злийте воду в чашку і, періодично струшуючи каструлю, обсушіть картоплю на повільному вогні, щоб вода повністю випарувалася, а картопля не пригоріла. Розімніть товкачкою в пюре й потроху влийте приблизно півсклянки картопляного відвару. Потім у тепле пюре додайте яйце, борошно й замісіть тісто.

Відділяйте від картопляної маси невеликі порції, розкачуйте коржі й викладайте на них фарш. Щоб тісто не прилипало до рук, змастіть їх олією. Сформувавши картопляні пиріжки, обваляйте їх у борошні й обсмажте з обох боків до золотистої скоринки.

Готові картопляники викладіть на паперову серветку, щоб видалити зайвий жир.

Смачного!