– тунець – 1 банка,
– рис – 150 г,
– огірок – 1 шт.,
– цибуля – 1 шт.,
– лимон – 1/2 шт.,
– твердий сир – 70 г,
– яйця – 3 шт.,
– майонез, мелений перець, сіль – за смаком.
Спосіб приготування:
Дрібно порізати цибулю, замаринувати її в лимонному соку і змішати з тунцем.
Відварити рис до готовності, посолити, залишити охолонути.
Огірок натерти на великій тертці. Яйця відварити до готовності й натерти на мілкій тертці. Твердий сир теж натерти.
Салат викладати шарами: спочатку рис, твердий сир, тунець з цибулею, огірок, яйця. Усі шари намазувати тонким шаром майонезу.
Салат з тунцем прикрасити за власним бажанням.