ko.net.ua

У Перечині з’явилися перші велопарковки. ФОТО

У Перечині з’явилися перші велопарковки. Кріплення для двоколісних встановили у центрі міста, мають форми велосипеда.

Профінансовано грантом Королівства Норвегія та співфінансовано урядом Словацької Республіки.

Міський голова Іван Погоріляк повідомив «Карпатському об’єктиву», що Перечин щороку бере участь у проекті «Європейський тиждень мобільності (ЄТМ) – «Карпатська мережа», що реалізується в рамках Норвезького грантового механізму, пріоритету транскордонного співробітництва Словаччини.

– У Перечині та селах об’єднаної територіальної громади (ОТГ) ми провели змагання серед дітей з їзди на велосипедах, конкурс малюнка на тему «Велосипед у житті людини», розповіли дітям про переваги їзди на велосипеді та в громадському транспорті над автомобілем. За проведену роботу отримали 4 велопарковки та 15 знаків дорожнього руху від ГО «Форза», – розповів Іван Михайлович.

Велосипедисти оцінили турботу про них.

Юрій Ломакін вважає , що велопарковки потрібні, і це є великим позитивом:

– Особливо приємно, що про велосипедистів дбають у невеличкому Перечині, яке можна назвати транзитним населеним пунктом для велолюбителів, які їдуть у напрямку полонини Рівної (Руної), Лумшор, «Воєводина». Це традиційно популярні напрямки у велотуристів.

Пан Юрій не користується велопарковками. Пояснив причину:

– Шанси на втрату велосипеда через його крадіжку зростають з кожним бряцанням велозамка – будь-якої складності. Це перевірений факт, і статистика крадіжок двоколісних це тільки підтверджує.

І додав: « З огляду на географічне розташування Перечина є цілий ряд пропозицій, які зможуть зробити його дійсно безпечним та привабливим містом для туристів».

Тетяна Грицищук, фото автора