ko.net.ua

Гарбузові цукати

Інгредієнти:

– 1 кг очищеного гарбуза,

– 1 кг цукру,

– 1 апельсин,

– 200 мл води,

– цукрова пудра.

Спосіб приготування:

Гарбуз порізати на шматочки. Апельсин обдати окропом, порізати, вибрати кісточки, залити киплячою водою й варити 10 хвилин. Цим відваром зі шматочками фрукта залити цукор і варити до повного розчинення. Киплячим сиропом залити гарбуз і дати охолонути.

Потім варити на повільному вогні до готовності, гарбуз має стати прозорими. Уварені шматочки вийняти з сиропу й покласти в духовку, нагріту до 100–160°С. Сушити при відчинених дверцятах.

Підсушені шматочки гарбуза обсипати цукровою пудрою і скласти в баночку. Готові цукати можуть зберігатися в щільно закритій посудині близько 6 місяців.