– 5 яєць,
– 1 склянка волоських горіхів,
– 200 г печериць,
– 1 цибулина,
– 3 ст. ложки соняшникової або оливкової олії,
– 20 г вершкового масла для смаження,
– чорний мелений перець, сіль.
Спосіб приготування:
Яйця зварити на круто, остудити в холодній воді. Цибулю та часник обсмажити на вершковому маслі.
Печериці помити, почистити, дрібно порізати й обсмажити на олії до повного випарування рідини, однак не пересмажити, щоб не були надто пересушеними. Печериці можна замінити лісовими грибами, але перед обсмажуванням їх слід відварити в підсоленій воді, а тривалість обсмажування й тушкування збільшити.
Почищені волоські горіхи змолоти в блендері або двічі пропустити через м’ясорубку. До горіхів у блендер додати порізані яйця, підсмажену цибулю, печериці, часник, перець, сіль і ретельно змолоти до однорідного пастоподібного стану.
Перекласти в контейнер з кришкою, поставити в холодильник мінімум 2–3 години.
На етапі подрібнення в блендері або м’ясорубці до паштету можна додати свіжу порізану зелень петрушки. Однак якщо ви не дуже її любите, не робіть цього, бо із зеленню виходить принципово інакший смак.