– свинина (вирізки) або телятина – 1 кг,
– картопля – 1–1,2 кг,
– цибуля (велика) – 2–3 шт.,
– часник – 3 зубці,
– винний оцет – 2 ст. л.,
– мелений коріандр – 1–2 ч. л.,
– чабер – 1 ст. л.,
– аджика – 1–2 ч. л.,
– хмелі-сунелі – 1 ч. л.,
– пучок кінзи,
– олія,
– сіль.
Спосіб приготування:
М’ясо очистити від плівок і нарізати на шматки завтовшки 1,5–2 см. Цибулю нарізати півкільцями. Часник потовкти в ступці й змішати з іншими спеціями, крім солі та оцту. Якщо аджика недостатньо гостра, можна додати чорного перцю. У глибокій мисці м’ясо з цибулею приправити ароматною сумішшю і добре перемішати. Залишити при кімнатній температурі на 0,5–2 години (залежно від того, скільки у вас часу).
Картоплю почистити й розрізати кожну на 4–6 частин. У глибокому товстостінному посуді (казані, чавунній каструлі) розігріти олію й на великому вогні обсмажити м’ясо до напівготовності. Потім додати картоплю, винний оцет, посолити та добре перемішати. Якщо необхідно, влити трохи води. Зменшити вогонь і тушкувати під щільно закритою кришкою до готовності. Страву посипати подрібненою кінзою. Подавати зі свіжими овочами, соусом «Сацебелі» та грузинським лавашем.