– гарбуз (очищений) – 1 кг,
– манна крупа – 100 г,
– сир – 500 г,
– кислі яблука – 8 шт.,
– яйця – 2 шт.,
– панірувальні сухарі – 3 ст. л.,
– цукор – 4–6 ст. л.,
– ванільний цукор – 10 г,
– кориця – 2 ст. л.,
– сік ½ лимона,
– вершкове масло для змащування форми.
Спосіб приготування:
Гарбуз очистити від шкірки, порізати кубиками, відварити до готовності і злити воду.
Додати половину цукру, манну крупу й подрібнити за допомогою блендера, накрити кришкою і дати постояти хвилин 20 для набухання манки. Тільки потім додати 1 яйце, ваніль і 3 ст. л. сухарів.
Яблука почистити, покришити великими скибочками, скропити лимонним соком і прогріти на сковорідці до легкої м’якості.
Друге яйце розділити на білок та жовток, білок збити в міцну піну, а жовток розтерти з сиром і цукром, що залишився. Змішати сирну масу з білком.
Форму для запікання змастити вершковим маслом і посипати сухарями. Викласти гарбузову масу рівним шаром, посипати корицею, потім яблука і знову корицю, а зверху сирну масу. Запікати в попередньо розігрітій до 200°C духовці півгодини.
Якщо верх буде швидко підрум’янюватися, накрийте запіканку фольгою.
Готова страва до подачі на стіл повинна повністю охолонути!