ko.net.ua

Гарбузова запіканка

Інгредієнти:

– гарбуз (очищений) – 1 кг,

– манна крупа – 100 г,

– сир – 500 г,

– кислі яблука – 8 шт.,

– яйця – 2 шт.,

– панірувальні сухарі – 3 ст. л.,

– цукор – 4–6 ст. л.,

– ванільний цукор – 10 г,

– кориця – 2 ст. л.,

– сік ½ лимона,

– вершкове масло для змащування форми.

Спосіб приготування:

Гарбуз очистити від шкірки, порізати кубиками, відварити до готовності і злити воду.

Додати половину цукру, манну крупу й подрібнити за допомогою блендера, накрити кришкою і дати постояти хвилин 20 для набухання манки. Тільки потім додати 1 яйце, ваніль і 3 ст. л. сухарів.

Яблука почистити, покришити великими скибочками, скропити лимонним соком і прогріти на сковорідці до легкої м’якості.

Друге яйце розділити на білок та жовток, білок збити в міцну піну, а жовток розтерти з сиром і цукром, що залишився. Змішати сирну масу з білком.

Форму для запікання змастити вершковим маслом і посипати сухарями. Викласти гарбузову масу рівним шаром, посипати корицею, потім яблука і знову корицю, а зверху сирну масу. Запікати в попередньо розігрітій до 200°C духовці півгодини.

Якщо верх буде швидко підрум’янюватися, накрийте запіканку фольгою.

Готова страва до подачі на стіл повинна повністю охолонути!