17163
22:14 22.102017

«Срібні джерела» у Хусті зібрали найкращих виноробів та пасічників Західної України

Цікаве 3633

21-22 жовтня у Хусті панувала справжня медова осінь. Уже традиційно цими днями тут проходив масштабний фестиваль меду та вина “Срібні джерела”, на який з’їхалися пасічники та винороби не тільки з різних куточків Закарпаття, а також із Львівщини, Івано-Франківщини та Тернопільщини, щоб в дружній атмосфері представити одне одному й численним гостям свою продукцію.

DSC00177

Фест проходив у форматі виставки-ярмарку, де всі бажаючі мали змогу скуштувати різні види меду та іншу продукцію бджільництва, продегустувати найвишуканіші сорти вин авторського виробництва, насолодитися смачними сирами, придбати ексклюзивні сувеніри народних майстрів. Особливу увагу цьогоріч організатори приділили найменшим відвідувачам свята – для дітлахів протягом двох днів діяв відкритий ігровий майданчик бджілки Майї з танцями, флешмобами, майстер-класами та іншими розвагами.

“Головна мета фесту – це популяризація здорового способу життя і власне продуктів бджільництва, які дють можливість забезпечити здорове харчування, лікування та профілактику дуже багатьох захворювань. Медова продукція, без перебільшення, має бути в щоденному вжитку кожної людини, особливо молоді, яка планує стати батьками. Звідси і пояснення давнього вислову “медовий місяць”: молодята ще до народження  дитини мали з`їдати певну порцію меду, щоб сформувати своєму нащадку міцний імунітет”, – поділився з “Карпатським об`єктивом” головний організатор фесту, голова спілки пасічників “Нарцис”,  бджоляр із 38-річним стажем Віктор Папп.

“Срібні джерела” у Хусті об`єднали дійсно фанатів своєї справи, які постійно розвиваються та пропонують споживачам найкраще. Так, приміром, родина Біланів зі Львова -неодноразовий переможець різних конкурсів-ярмарків і незмінний учасник “Срібних джерел” – презентувала на фестивалі ексклюзивні наливки: абрикосову, айвову, медову, малинівку, грушівку, сливовицю, черешнівку тощо. Особливо винно-бджолярський тандем пишається унікальним напоєм під назвою “Королівська медовуха”. Мають львівські бджоляри і широкий асортимент медової  продукції: соняшниковий, гречаний липовий. Кажуть, найдорожчий мед із акації – 100 гривень за півлітрову банку. Ціну пояснюють тим, що  продукт довго не кристалізується і його можуть вживати навіть люди, які страждають на цукровий діабет.

Кульмінацією ж свята стало визначення кращих виноробів та пасічників, які представили свою продукцію на фесті. Церемонію нагородження провів головний організатор заходу Віктор Папп разом із Хустським міським головою Володимиром Кащуком. Так, за результатами незалежного оцінювання вдячних споживачів у номінації “Найкращий виробник вина, питних медів, глінтвейну” перше місце здобула торгова марка “Мед Карпат” (м.Хуст), 2 місце – Михайло Фегер із Новоселиці Мукачівського району, 3 місце народне журі присудило виноробу із с.Минай Ужгородського району Віталію Мусці.

Серед пасічників найкращою знову стала ТМ “Мед Карпат” (м.Хуст), друге місце  у Ярослава Білана зі Львова, третє – в Михайла Фегера з Новоселиці Мукачівського району.

Ефектним завершенням фесту стали виступи національного академічного ансамблю пісні і танцю “Гуцулія”, народного фольк-гурт “Хустяни”, заслуженого артиста України Олексія Ричко, солістів Анатолія Барни, Олександра Гобана, Степана Ватамана ( народна студія естрадного співу “Фортуна”).

Уже традиційно організаторами фестивалю виступила місцева спілка пасічників “Нарцис” за підтримки Хустської міської ради.

Богдана КЛЕКНЕР

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах