ko.net.ua

Гарбуз у сметанно-часниковому соусі

Інгредієнти:

– гарбуз (очищений) – 400 г,

– сметана (20%) – 150 мл,

– часник – 4 зубчики,

– петрушка – 1 невеликий пучок,

– сіль, чорний перець – за смаком,

– олія (для смаження).

Спосіб приготування:

Гарбуз очищаємо від шкірки, насіння та волокнистої частини. Ріжемо великими брусочками.

На сковороді розігріваємо трохи олії й на сильному вогні обсмажуємо гарбуз до золотистого кольору.

Готуємо соус. Часник і зелень дрібно нарізаємо, перемішуємо зі сметаною.

Додаємо соус до гарбуза, солимо та перчимо за смаком, акуратно перемішуємо й накриваємо кришкою. Тушкуємо на повільному вогні 5–10 хв. Шматочки гарбуза повинні стати м’якими, але залишитися цілими.