ko.net.ua

Томатний суп-пюре

Інгредієнти:

– помідори – 500 г,

– бульйон курячий – 200 мл,

– цибуля ріпчаста – 1 шт.,

– часник – 2 зубчики,

– оливкова олія – 1 ст. л.,

– вершкове масло – 1 ст. л.,

– базилік сушений – 1 ч. л.,

– мускатний горіх – 1 щіпка,

– сіль і чорний мелений перець – за смаком;

для подачі:

– базилік свіжий – 10 г,

– бекон – 20 г.

Спосіб приготування:

Помідори миємо, розрізаємо на половинки або четвертинки. Викладаємо на деко, посипаємо сушеними часником і базиліком. Відправляємо в розігріту до 190°С духовку на 20 хвилин.

Тим часом готуємо інші інгредієнти. Цибулю дрібно нарізаємо ножем. У каструлі з товстим дном розігріваємо спочатку оливкову олію, потім додаємо вершкове масло, після цього обсмажуємо цибулю до м’якості протягом 10 хвилин.

Дістаємо деко з помідорами з духовки. Можна зняти з них шкірку, а можна й залишити. Перекладаємо помідори в каструлю до цибулі. Додаємо часник, мускатний горіх, сіль і чорний мелений перець. Доливаємо 200 мл окропу. Готуємо суп на середньому вогні 15 хвилин практично до повного розм’якшення помідорів.

Знімаємо каструлю з вогню. Збиваємо суп блендером до однорідної маси.

Якщо помідори виявилися не достатньо солодкими і суп вийшов з кислинкою, додайте трохи цукру за смаком.

Розливаємо суп по порційних тарілках. Додаємо листочки базиліку, шматочки обсмаженого бекону, вершки, сир або просто сухарики за бажанням.