– помідори – 500 г,
– бульйон курячий – 200 мл,
– цибуля ріпчаста – 1 шт.,
– часник – 2 зубчики,
– оливкова олія – 1 ст. л.,
– вершкове масло – 1 ст. л.,
– базилік сушений – 1 ч. л.,
– мускатний горіх – 1 щіпка,
– сіль і чорний мелений перець – за смаком;
для подачі:
– базилік свіжий – 10 г,
– бекон – 20 г.
Спосіб приготування:
Помідори миємо, розрізаємо на половинки або четвертинки. Викладаємо на деко, посипаємо сушеними часником і базиліком. Відправляємо в розігріту до 190°С духовку на 20 хвилин.
Тим часом готуємо інші інгредієнти. Цибулю дрібно нарізаємо ножем. У каструлі з товстим дном розігріваємо спочатку оливкову олію, потім додаємо вершкове масло, після цього обсмажуємо цибулю до м’якості протягом 10 хвилин.
Дістаємо деко з помідорами з духовки. Можна зняти з них шкірку, а можна й залишити. Перекладаємо помідори в каструлю до цибулі. Додаємо часник, мускатний горіх, сіль і чорний мелений перець. Доливаємо 200 мл окропу. Готуємо суп на середньому вогні 15 хвилин практично до повного розм’якшення помідорів.
Знімаємо каструлю з вогню. Збиваємо суп блендером до однорідної маси.
Якщо помідори виявилися не достатньо солодкими і суп вийшов з кислинкою, додайте трохи цукру за смаком.
Розливаємо суп по порційних тарілках. Додаємо листочки базиліку, шматочки обсмаженого бекону, вершки, сир або просто сухарики за бажанням.