ko.net.ua

В Ужгорода з’явилася своя фотовізитівка. ВІДЕО

Фотоальбом «Ужгород» презентували  в історико–культурному центрі «Совине гніздо». Книга вийшла друком до Дня міста.

Усі охочі мали змогу надіслати власні тематичні фото до групи у Фейсбуці, згодом світлини обирала експертна комісія. У підсумку вдалося відібрати близько 200 робіт від 28 авторів та студій. Їх надрукували та літературно оформили в альбомі у п’яти розділах.

 Тетяна СМРІГА, автор текстів

 Перший був пов’язаний з історією, бо Ужгород — історичне місто, яке належть до 400 історичних міст України. Другий — це «Місто в долоні гір», тому що Ужгород має дуже цікаве географічне розташування. Відомо, що у нас інший клімат, тому що Карпати ніби долонькою захищають нас від вітрів з півночі і сходу. І тому у насв свй теплий клімат. Третій розділ — це місто старих і нових традицій. І мені дуже подобається, що в Ужгороді поєднуються древні і нові традиції. Далі в мене був розділ про місто, в якому ти вдома, тому що будь-яке місто — це люди, стосунки між людьми, це енергія людей.  І нам хотілося розповісти про звичайних і видатних людей, про творчих, про тих, хто просто живе і насолоджується життям. І теж створює це місто. І останній розділ — це місто, що надихає. Це дуже важливо. Я хочу, щоб Ужгород залишався містом, яке надихає, дає енергію і натхнення, щоб рухатися далі.

Книгу підготували на замовлення Ужгородської міськради у кількості 500 примірників. Вона стане візитівкою міста, адже її даруватимуть українським та зарубіжним делегаціям, які  приїжджатимуть до обласного центру.

Сергій ДЕНИСЕНКО, координатор проекту

Це насправді світова практика. В кожному місті є такі альбоми, які дарують почесним гостям, які приїжджають. Фотоальбом «Ужгород» — такий, який він є тепер. Це візитна карточка. Можна сказати, паспорт нашого міста, який представляє і показує Ужгород таким, як він є тепер очима фотомитців. Цей альбом вийшов вдалим, вже є попит, є багато замовлень. Всі питають, де купити, де придбати. Тому, можливо, буде додатковий тираж.

 В альбомі вмістили якісні знімки від ужгородських фотографів та любителів. Знайшлася й світлина, яку зробити просто на айфон. Куратори проекту та представники міськради кажуть: у майбутньому тираж фотоальбому збільшать, аби ужгородці та гості міста змогли придбати книгу на пам’ять.

uzhinform.com