16830
19:55 4.102017

Студенти й викладачі УжНУ побачили одне з природних чудес Тернопільщини

Цікаве 2545
persha_turysty
Під час нещодавньої туристично-краєзнавчої подорожі Тернопільщиною студенти й викладачі факультету туризму та міжнародних комунікацій 29 вересня мали унікальну нагоду відвідати одне з природних чудес, на які так багатий цей цей західноукраїнський край, а саме – найвідомішу з печер області – Кришталеву, що в селі Кривчому Борщівського району.

u_pechery

На Тернопільщині сьогодні налічують понад сотню печер, сім із яких, у тому числі й відвідана Кришталева, належить до пам’яток природи загальнодержавного значення. Перша писемна згадка про неї датована 1721 р., вона вважається найдавнішою та найвідомішою в цих краях.

Особливої уваги заслуговує той факт, що печера цілком доступна для відвідувачів, адже при довжині ходів 22 км екскурсійний маршрут становить близько 2,5 км.

Студенти й викладачі факультету туризму та МК, затамувавши подих, набували незабутніх вражень протягом 1,5 години під землею, – саме стільки тривав цей захопливий екскурсійний маршрут.

Перші 400 м вхідного коридору, як попереджав екскурсовод, насторожили кожного з відвідувачів: у міру просування лабіринтами, в яких ходи звужувалися так, що подекуди доводилося протискатися, аби пройти, зростало напружене очікування чогось незвичайного… Нарешті хід розширюється – і ми опиняємося в Коридорі чудес, стіни якого переливаються кристалами. Неймовірні враження!

 

Далі маршрут починає розгалужуватися в різні боки. Із залу Ялинка потрапили до Кришталевого коридору, прямовисні стіни якого суцільно вкриті кристалами. Такими дивами можна милуватися годинами, при цьому абсолютно не втомлюючись.

slajd_pechery-1

Мандруючи під землею, вдалося  торкнутися й зробити світлини на пам’ять каменів химерної форми, які мають власні назви: Сова, Дельфін, Кобра, Буйвол, Хребет Крокодила, Змія, Орел, Зуб Дракона… А чого варта перев’язана яскравим бантом брила, за яку треба потриматися на щастя й задля здійснення бажань! Печери – середовище специфічне, неймовірне, незабутнє!!!

Тож студенти й викладачі факультету туризму та міжнародних комунікацій УжНУ висловлюють щиру вдячність колегам з географічного факультету Тернопільського національного педагогічного університету імені Гнатюка, особисто декану підрозділу за сприяння в організації цікавої та незабутньої подорожі!

За інформацією доцента кафедри туризму А. В. Мельника

 

mediacenter

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах