16725
15:09 1.102017

Паломники Перечинщини відвідали монастирі Закарпаття

Цікаве 2753

В останній день вересня 30 жителів Перечинського району здійснили паломництво до святих місць Закарпаття.

фото1

Відвідали п’ять монастирів: один у Сваляві (Свято-Троїцький Кирило-Мефодіївський жіночий монастир), три на Іршавщині (Свято-Введенський жіночий монастир у с.Кушниця, Серафимівський жіночий монастир у с.Приборжавське, жіночий монастир Іоана Предтечі у с.Дубрівка), два на Мукачівщині (Покровський чоловічий монастир у с.Ракошино та Свято-Успенський жіночий монастир у с.Домбоки).

Прочани були присутні на ранковій Службі Божій у Свято-Троїцькому монастирі, де отримали благословення. Потім монашка Єліконіда розповіла відвідувачам (у цей час також були паломники з Рівненщини) історію обителі, зробила екскурсію територією, яка займає 4 гектари.

Відвідуючи святині рідного краю, перечинці самі молилися за здоров’я членів своєї родини та упокій рідних, замовляли молебні на різні потреби, приклонялися до ікон, у церковних лавках купували різну утварь, зокрема, ікони, календарі, книги на духовну тематику, хрестики, свічки, мед, свячену воду. А також насолоджувалися сакральним мистецтвом, були у захваті від доглянутої території кожної обителі, яка потопає у буйному цвітінні квітів і нагадує оазис.

Під час 12-годинної подорожі ми відвідали п’ять районів. «Яке наше Закарпаття гарне, кожне село цікаве по-своєму», – не приховували емоцій паломники, які мандрували вперше. Можна зробити висновок: щоб побачити красу Закарпаття, треба відвідувати монастирі, церкви, архітектурні пам’ятки – пізнавально і корисно.

Паломництво збагачує людину духовно. Адже поїздки по святих місцях – це заряд позитивними емоціями та енергією, отримання відповідей на певні запитання.

Для перечинки Мар’яни ця поїздка була четвертою. Жінка розповіла, що під час паломництва наповнюється Божою благодаттю, додому повертається добрішою, спокійнішою, позитивно налаштованою.

Тетяна Грицищук, фото автора

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
На ужгородських «тротуарах» діти ламають ноги. Фото
21:40
Cімейне свято велоспорту та здорового відпочинку для дітей та молоді „ВЕЛО-ЛІДЕР” вже традиційно відбудеться 11 травня 2024 року в Боздошському парку Ужгорода
19:28
«Запобігти. Врятувати. Допомогти» відбулась на території трьох районів краю. Фото
15:47
60 тисяч працюючих закарпатців мають оцифровані трудові книжки
14:33
Фінансування пенсійних виплат, житлових субсидій і пільг за квітень жителям Закарпатської області завершено
13:35
У Патрульній поліції Закарпатської області створять новий відділ
12:41
На Хустщині для старшокласників організували триденні польові збори. Фото
11:34
Українці можуть оформити пенсію онлайн
11:02
На Закарпатті обговорили фінансово-економічну ситуацію в області. Відео
10:28
8 000 євро за «квиток зеленим маршрутом». Прикордонники викрили організатора незаконної схеми
10:25
Всі новини