ko.net.ua

Цибуля фарширована

Інгредієнти:

– цибуля середня – 12 шт.,

– бульйон яловичий – 1 л,

– яловичина – 600 г,

– рис – 1/2 склянки,

– вершкове масло – 50 г,

– кип’ячена вода – 100 мл,

– червоний болгарський перець – 1 шт.,

– яйце – 1 шт.,

– оцет – 2 ст. ложки,

– паприка – 2 ч. ложки,

– сметана, зелень, чорний мелений перець та сіль – за смаком.

Спосіб приготування:

Цибулю помити, зрізати верхівки і скласти в каструлю (чистити не потрібно). Залити холодною водою так, щоб вона покривала цибулю, додати оцет, довести до кипіння і варити 10–12 хвилин на середньому вогні. Коли серединки цибулі під час варіння почнуть висуватися догори, це означатиме, що цибуля зварена. Тоді киплячу воду злити, а цибулю залити льодяною.

Вичавити серединку з кожної цибулини, акуратно стискаючи її рукою. Лушпиння теж обібрати. Яловичину помити, порізати на невеликі шматки і змолоти на м’ясорубці разом із серединками з цибулі.

Рис помити, зварити й додати до фаршу. Туди ж додати сире яйце, сіль, чорний мелений перець, воду і добре збити. Начинити фаршем цибулю і скласти її в каструлю одним шаром впритул одна до одної.

Болгарський перець помити, почистити та змолоти на м’ясорубці або подрібнити в блендері. Бульйон закип’ятити, додати в нього мелений болгарський перець, паприку і, якщо потрібно, досолити за смаком.

Залити киплячим бульйоном фаршировану цибулю. Зверху викласти шматочки вершкового масла. Довести до кипіння і готувати на середньому вогні одну годину. Подавати цибулю гарячою як самостійну страву зі сметаною та зеленю за смаком.