– цибуля середня – 12 шт.,
– бульйон яловичий – 1 л,
– яловичина – 600 г,
– рис – 1/2 склянки,
– вершкове масло – 50 г,
– кип’ячена вода – 100 мл,
– червоний болгарський перець – 1 шт.,
– яйце – 1 шт.,
– оцет – 2 ст. ложки,
– паприка – 2 ч. ложки,
– сметана, зелень, чорний мелений перець та сіль – за смаком.
Спосіб приготування:
Цибулю помити, зрізати верхівки і скласти в каструлю (чистити не потрібно). Залити холодною водою так, щоб вона покривала цибулю, додати оцет, довести до кипіння і варити 10–12 хвилин на середньому вогні. Коли серединки цибулі під час варіння почнуть висуватися догори, це означатиме, що цибуля зварена. Тоді киплячу воду злити, а цибулю залити льодяною.
Вичавити серединку з кожної цибулини, акуратно стискаючи її рукою. Лушпиння теж обібрати. Яловичину помити, порізати на невеликі шматки і змолоти на м’ясорубці разом із серединками з цибулі.
Рис помити, зварити й додати до фаршу. Туди ж додати сире яйце, сіль, чорний мелений перець, воду і добре збити. Начинити фаршем цибулю і скласти її в каструлю одним шаром впритул одна до одної.
Болгарський перець помити, почистити та змолоти на м’ясорубці або подрібнити в блендері. Бульйон закип’ятити, додати в нього мелений болгарський перець, паприку і, якщо потрібно, досолити за смаком.
Залити киплячим бульйоном фаршировану цибулю. Зверху викласти шматочки вершкового масла. Довести до кипіння і готувати на середньому вогні одну годину. Подавати цибулю гарячою як самостійну страву зі сметаною та зеленю за смаком.