ko.net.ua

Ужгородський «Бліц» повернувся із Чемпіонату світу в США

Нещодавно у Сполучених Штатах Америки відбувся чемпіонат світу з хіп-хопу. Серед двохсот п’ятдесяти найкращих команд і близько чотирьох тисяч учасників були і ужгородські танцівники зі Студії сучасного танцю «Бліц». Вони успішно пройшли усі відбіркові тури і вибороли право представляти Україну на такому масштабному конкурсі. Всього поїхало 9 учасників і три педагоги – Марк Полив’яненко, Елеонора Кос та Каріна Пфайфер. Готувалися близько двох місяців, тренування були ледь не щодня. Підготували абсолютно новий унікальний номер.

Елеонора КОС, хореограф

Це спеціально підготовлена постановка, тому що у кожного Чемпіонату є свої критерії. Ти вибираєш Чемпіонат, на який ти їдеш і там читаєш правила, які мають бути по участі. Стилі, тривалість постановки, різні такі деталі, які стосуються саме цього Чемпіонату. Ми ставили хореографію саме під цей Чемпіонат і саме під цих танцівників. Тобто, це була постановка, яка, можливо, на виступі в Ужгороді і не сприйметься, як цікавий номер, тому що це, як змагання. Як Олімпійські Ігри по хіп-хопу.

У Штатах танцівники перебували протягом тижня. Були вражені високим рівнем та масштабністю Чемпіонату. Встигли познайомитися з багатьма відомими світовими хіп-хоперами.

Анастасія, танцівниця

Неймовірним є те, що можна поєднувати своє хоббі, розвиток із подорожжю. І з просто гарним проведенням часу зі своїми друзями, улюбленими тренерами. Я мала змогу побачити багатьох відомих людей, станцювати з ними на одній сцені, боротися з ними за одне золото.

Олександр, танцівник

Мене вразила конкуренція і велика кількість команд.

Валерія, танцівниця

Це все сталося дуже спонтанно. Ми всі не очікували цього. Але ми дуже раді, що ми мали можливість побувати на такому Чемпіонаті. Я рахую. Що ми достигли високого рівня.

Нікіта, танцівник

Здивувало те, що на фінали ми поїхали в окремий зал. Нас усіх учасників, везли на автобусах в окремий навчальний заклад, де був великий зал на багато кількість людей.

Анастасія, танцівниця

Достатньо довго, спочатку ми виступали на Всесвітньому чемпіонаті. Ми готувались десь два місяці. А потім ще два місяці. Ну. Це дуже важка робота і ми задоволені своїм результатом.

Нікіта, танцівник

Вразило те, як вони взагалі працюють, як вони віддаються на сцені. Ці дві хвилини, які вони танцюють, це видно їх праця в залі. І це дуже надихає, мотивує працювати, як вони.

Анастасія, танцівниця

Ми дуже старались, все дуже довго чистили. І так як ми перший раз туди приїхали, то там були дуже сильні команди.

Денис, танцівник

Хотілося ще танцювати після того. Це на початку було страшно, а потім просто емоція прийшла і тобі хотілося далі танцювати.

Максим, танцівник

Дуже було багато сильних команд. Ми у них вчились, ми побачили, як і до чого треба стремитись.

Пройти відбірковий тур до півфіналу танцівникам не вдалося. Але вони виступили на достойному рівні, отримали масу задоволення та досвіду. Наступного року обіцяють
повернутися до Америки.