13:45 27.042016
Секрети смачної паски
Цікаве
1654
- Пекти паски прийнято в четвер напередодні Великодня. Перш ніж приступити до готування, приведіть в порядок і кухню, і свої думки. Під час приготування тіста важливо бути в сприятливому настрої: думати про хороше, нікуди не поспішати, не кричати і не сваритися.
- Дріжджове тісто метеозалежне: воно любить тепло і не терпить холоду і протягів. Тому подбайте про комфортну температуру на кухні і заздалегідь розігрійте духовку.
- Всі продукти потрібно дістати з холодильника заздалегідь: при змішуванні вони повинні бути кімнатної температури.
- Правильні дріжджі – половина успіху. Для приготування пасок вибирайте живі дріжджі – вологі, схожі на шматочок пластиліну. З ними тісто вийде м’яким, насиченим крихітними бульбашками повітря. Перш ніж поставити опару, переконайтеся в свіжості дріжджів: вони повинні легко кришитися і приємно пахнути молоком.
- Перед тим як замісити тісто, обов’язково просійте борошно: це ще одне правило легкого, повітряного тіста.
- Щоб опара добре піднялася, поставте ємність з нею в миску з теплою (але не гарячою) водою і накрийте чистим рушником.
- Вимішувати тісто для пасок потрібно руками. Причому досить довго – до тих пір, поки воно не буде з легкістю відставати від обробного столу.
Додавання начинки й випікання
- Щоб паски вийшли красивого золотистого відтінку, використовуйте свіжі сільські яйця з помаранчевим жовтком і додайте в тісто трохи куркуми. Для досягнення того ж ефекту підійде і шафранова настоянка: до 1 ч. л. меленого шафрану додайте 50 мл горілки, накрийте і настоюйте пару годин.
- Для аромату можна додати в тісто трохи ваніліну, мускатного горіха, розтертих у ступці насіння кардамону або 2-3 ст. л. золотого рому.
- Крім родзинок можна додати в тісто дрібно нарубану курагу, цитрусових цедру, будь-які цукати або подрібнені горіхи. Найкраще підійдуть мигдаль і фундук.
- Форми для пасок змастіть маслом і вистеліть папером для випічки. На дно покладіть паперове коло діаметром трохи менше, ніж сама форма: так паску буде легше дістати після випічки.
- Заповніть форми тістом на 1/3 об’єму і залиште в теплому місці до тих пір, поки його об’єм не збільшиться вдвічі. Чекати, поки тісто дійде до країв форми, не потрібно: у процесі випічки воно підніметься ще раз.
- У центр кожної сирої паски застроміть по довгій дерев’яній шпазі. Це допоможе їй рівно піднятися, а вам – дізнатися, чи пора вимикати духовку. Якщо паска готова, то вийнята з нього шпажка буде сухою і чистою.
- У нижню частину духовки поставте миску з водою, так паски вийдуть більш ніжними. Під час випічки дверцята духовки відкривати не можна: тісто може впасти і більше не піднятися.
- Якщо шпажка ще сира, а зверху паски починають підгорати – прикрийте їх змащеною маслом фольгою або газеткою.
- Щоб глазур не потріскалася, прикрашайте нею як слід остиглі паски.
- Для легкого кислого присмаку в класичну білу глазур з яєчних білків і цукрової пудри можна додати трохи лимонного соку.
- Паски з класичними білими шапками можна прикрасити візерунками з розтопленого шоколаду. Щоб отримати різнокольорові паски, можна влити в білу глазур пару ложок бурякового, морквяного соку або соку, вичавленого з петрушки.
- Замість банального фарбованого цукру і готових посипок з магазину використовуйте для прикраси пасок різнокольорові цукати, марципанові фігурки або навіть живі квіти.
- Готові паски повністю остудіть при кімнатній температурі і акуратно загорніть у папір для випічки – так вони збережуться в кращому вигляді до самого Великодня.
Підписуйся на наш телеграм канал!
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
ПідписатисяНовини
На Берегівщині рятувальники ліквідували загорання навісу з сіном
14:08
На Закарпатті врятували трьох чоловіків, які збиралися переходити Тису
13:41
У Мукачеві затримали зловмисника, який намагався знищити майно сусідів
13:30
Угорщина витратила на допомогу України та українських біженців понад 98 мільярдів форинтів
12:58
На Ужгородщині подружжя побило дитину, а на Тячівщині чоловік поламав співмешканці ніс
12:47
На Закарпатті рятувальники витягли з Тиси трьох чоловіків
12:41
На Ужгородщині горіло приміщення цеху
12:34
Ужгородська футзальна ліга: результати поєдинків 3-го туру
12:27
Рахівські гірські рятувальники відшукали в горах туриста з Дніпропетровщини
11:35
Масштабна спортивна подія відбулася в Ужгороді
11:26
Всі новини
Головне
Публікації
Минайці переможно завершили змагальний 2024-й рік
08:46
«Свіча пам’яті»: В Ужгороді вшанували пам’ять жертв Голодоморів
11:54
У Свалявському меморіальному парку відзначили 80-ту річницю найбільшої трагедії закарпатських угорців
14:42
Мухомори у вухах і котики на шиї. Мукачівка створює унікальні авторські прикраси
12:55
Проєкт «Музична магія» вже вшосте організували у Берегові
12:24
Всі Публікації
Фото
Відео