ko.net.ua

Теплий салат із баклажанів з овочами

Інгредієнти:

– баклажани (середні) – 3-4 шт.,

– цибуля ріпчаста (велика) – 1 шт.,

– морква (велика) – 1 шт.,

– перець болгарський – 2-3 шт.,

– кунжут – 1,5-2 ч. л.,

– перець чилі стручковий – за смаком (за бажанням),

– часник – 4-5 зубчики,

– зелень – 20-30 г,

– сіль, перець – за смаком,

– кукурудза консервована – 3-4 ст. л.,

– соєвий соус – 1,5-2 ст. л.,

– олія соняшникова для обсмажування.

Спосіб приготування.

Для початку обчистимо баклажани від шкірки і поріжемо їх кубиками або соломкою, кому як зручно. Посолимо і заллємо водою. Залишаємо хвилин на 20. Цибулю ріжемо півкільцями вздовж. Моркву потрібно нарізати соломкою. Солодкий перець обчищаємо від насіння. Перцю чилі візьміть лише трошки, якщо ви не любите гостре. Зелень нарізаємо дрібно. Коли всі овочі у нас нарізані, ми можемо злити воду і обсушити баклажани серветкою.

Обсмажуємо овочі, баклажани – окремо від усіх інших, тому що при частому помішуванні вони можуть потім перетворитися на кашу. Додаємо чорний перець за смаком.

Тепер можна додати готову кукурудзу, десь 3-4 столові ложки, видавлений часник, соєвий соус, сіль. Притрушуємо зеленню і дуже акуратно перемішуємо.

Зверху можна присипати кунжутом.