ko.net.ua

Пляцок «П’яниця»

Інгредієнти

для тіста:

– яєчні білки – 6 шт.,

– цукор – 200 г,

– кокосова стружка – 150 г,

– сухий мак – 150 г,

– розпушувач для печива – 2 ч. л.;

для крему:

– молоко – 200 г,

– цукор – 100 г,

– борошно – 1,5 ст. л.,

– крохмаль – 1,5. ст. л.,

– яєчні жовтки – 6 шт.,

– масло вершкове – 250 г,

– ванільна есенція,

– солодкий крекер або будь-яке крихке печиво – 200 г,

– коньяк – 50 г;

для поливи шоколадної:

– масло вершкове – 100 г,

– какао – 2 ст. л.,

– цукор – 3 ст. л.,

– молоко – 1 ст. л.

Спосіб приготування:

Тісто. Збиваємо окремо білки з цукром у густу піну. Поступово додаємо, не припиняючи повільного збивання, кокос, мак, порошок для печива. Тісто випікаємо одним коржем обов’язково на жирному пергаменті. Форма – 23 х 23 см або кругла діаметром 25 см.

Крем. Збиваємо жовтки з крохмалем і борошном. Ставимо на вогонь 200 мл молока з цукром. Коли воно почне закипати, вливаємо жовткову масу, постійно помішуючи. Доводимо крем до кипіння й виключаємо. Крем охолоджуємо. Додаємо до нього м’яке масло, ваніль. Збиваємо міксером до пухкого стану. Знову охолоджуємо.

На корж викладаємо крем, зверху печиво, яке скроплюємо коньяком і поливаємо шоколадною помадкою. Залишаємо пляцок у холодильнику на дві години.