– картопля – 500 г,
– яйця – 2 шт.,
– олія соняшникова – 1 ч. л.,
– масло вершкове – 2 ст. л.,
– борошно пшеничне – 1 дес. л.,
– сіль за смаком.
Спосіб приготування:
Картоплю очищуємо й відварюємо до готовності в підсоленій воді. Товчемо та протираємо до консистенції однорідного пюре.
До злегка охолодженого картопляного пюре додаємо яйця й борошно, за необхідності солимо. Усе гарно вимішуємо та формуємо з тіста невеличкі галушки.
Варимо їх у солоному окропі 8 хвилин. Подавати такі галушки до столу можна як окрему страву, приправивши її шкварками, смаженою цибулею та/або свіжою зеленню, чи як гарнір до бульйону.