12084
20:48 27.032017

Година Землі цьогоріч побила світовий рекорд

Цікаве 2288

Минулої суботи, 25 березня 2017 року, по всій планеті пройшла кампанія Година Землі, організована Всесвітнім фондом природи (WWF). Тисячі організацій і мільйони людей у 187 країнах світу о 20:30 символічно вимкнули світло на годину, щоб привернути увагу до екологічних проблем планети. І це рекордна кількість учасників за всю історію акції. В Україні цьогорічна Година Землі проходила вже вдев’яте у приблизно 50 містах і містечках. Сашко Положинський та інші відомі українці, а також сотні організацій і закладів країни підтримали заклик кампанії зберегти планету для майбутніх поколінь.

Earth Hour_Kyiv

Цього року Година Землі в Україні привертала увагу людей до нашої природної спадщини та запрошувала допомогти природним паркам. У суботу, 25 березня, Карпатський біосферний заповідник, національні природні парки «Вижницький», «Цуманська пуща», «Мезинський», «Дерманcько-Острозький» та багато інших відчинили свої двері для всіх бажаючих зустріти пробудження природи. Відвідувачі допомагали паркам прибирати, висаджувати дерева, облаштовувати екостежки, а також влаштовували родинні пікніки на природі чи брали участь у інших запропонованих активностях. Якщо у вас не було можливості прийти в парк 25 березня, ви все ще можете допомогти дистанційно.

«Година Землі – наймасовіша екологічна акція у світі. Це приклад того, що, об’єднавшись, люди можуть зберегти нашу планету. Окрім глобальної мети, в рамках акції досягаються конкретні локальні цілі. Наприклад, цьогоріч ми розповідали українцям про національні природні парки та можливості взаємодії з ними. У результаті більшість парків відчинила свої двері для екскурсій та волонтерських активностей. Вдалося задовольнити ресурсні потреби деяких парків і розповісти про їхнє існування. Загалом, ми хочемо сказати, що допомагати дикій природі – легко та цікаво. І запрошуємо всіх проводити вільний час на свіжому повітрі», розповіла Валерія Немикіна, координатор Години Землі в Україні.

Година Землі – гарна та символічна кампанія. На її підтримку в темряву поринають сотні знакових споруд світу, серед яких Сіднейська опера, Ейфелева вежа, Біг-Бен, «Лондонське око» та інші найвищі, найстаріші та найвідоміші споруди планети. Українські пам’ятки теж не залишилися осторонь. Свято-Михайлівська церква та монумент «Батьківщина-Мати» в Києві, Одеський театр опери та балету, Собор Святого Юра та телевежа у Львові, Спасо-Преображенський кафедральний собор у Вінниці, мости в Ужгороді та ще багато відомих на всю Україну споруд вимкнули освітлення, щоб привернути увагу українців до проблем планети.

Традиційно по всій країні пройшли заходи, присвячені Годині Землі. Всесвітній фонд природи WWF в Україні запросив усіх киян до національного природного парку «Голосіївського», де разом з гуртом Тартак і командою Радіо Аристократи висадили дерева, прибрали ліс, розвісили кажанятники та полікували старий дуб. Різні заклади та організації Києва організували свої події. ЕкоКлуб «Зелена Хвиля» для студентів НаУКМА та всіх охочих провів ековечір із акустичним концертом, еколекторієм та екоквестами. «Зелена школа» запросила киян на концерт-медитацію від музичного колективу «Два Дерева». Асоціація велосипедистів Києва провела низку велоподій. Київський зоопарк організував освітню лекцію. Вегетаріанське кафе One Planet повністю вимкнуло eлeктрострум та запропонувало відвідувачам скуштувати при свічках найсмачніші страви, приготування яких нe потрeбує електроенергії. Органічний бутік Glossary влаштував вечір живої музики. Ресторан «МАМА МАНАНА» організував відвідувачам вечерю при свічках.

У Житомирі, Полтаві, Конотопі, Вижниці, Перечині та Мелітополі на підтримку кампанії пройшли святкові акустичні концерти та викладання фігур, що є символами природоохоронного руху, зі свічок чи мобільних телефонів. В Івано-Франківську, Харкові та Ромнах концерти супроводжувалися видовищними фаєр-шоу. У Києві та Кам’янському пройшли ековечірки зі співами, освітніми активностями та переглядом тематичних фільмів. У Полтаві влаштували вуличну інформаційну акцію про природні парки Полтавщини. В Рахові запускали небесні ліхтарики, в Миколаєві відбулися екопосиденьки, у Рівному пройшов майстер-клас із виготовлення флораріуму. В Хмельницькому влаштували масштабний світловий флешмоб. У Вінниці пройшов збір макулатури та майстер-класи із виготовлення з неї різних речей. У Львові, Тернополі та Чорткові відбулися толоки та впорядкування місцевих парків.

По всій Україні відбулися десятки освітніх подій у школах та університетах. А ресторани й кафе Києва, Львова, Косова та інших міст країни запросили своїх відвідувачів на романтичні вечері на підтримку Години Землі.

Кампанію Година Землі 2017 підтримали Міністерство екології та природних ресурсів України, Міністерство освіти і науки України та Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України.

Промоушн-акції в Україні проводилися у партнерстві з креативним агентством TABASCO та комунікаційним агентством SPN Communications Ukraine, які допомогли привернути увагу людей до Години Землі за допомогою оригінальних ідей і цікавих публікацій.

Детальнішу інформацію можна отримати за посиланнями:

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах