ko.net.ua

Картопляні рулетики

Інгредієнти:

для тіста:

– 100 мл води,

– 0,5 ч. л. солі,

– 200 г борошна,

– 1 ст. л. олії,

– щіпка меленої куркуми за бажанням (для кольору) ;

для начинки:

– 4 середні картоплини,

– 1 ч. л. цукру,

– 1,5 ч. л. солі,

– пучок улюбленої зелені (петрушка, кріп, кінза, базилік),

– 1/4 ч. л. карі,

– 1/6 ч. л. меленого імбиру,

– 1,5 ч. л. насіння кунжуту.

Спосіб приготування:

Картоплю ретельно вимийте та відваріть у мундирі. Очистіть від шкірки й розімніть. Додайте подрібнену зелень, кунжут, сіль, цукор і спеції, перемішайте.

Змішайте борошно, куркуму, сіль, воду та масло. Замісіть еластичне тісто, накрийте й залиште на 30 хвилин.

Розкачайте тісто в тонкий пласт завтовшки 3–4 мм. Викладіть начинку, придавлюючи її долонею. Зверніть рулет. Наріжте його на скибочки завтовшки 1,5–2 см, викладіть їх на присипану борошном поверхню. Розігрійте в сковорідці 1–2 ст. л. олії й обсмажте рулетики до золотистого кольору.

За короткий час готова ціла гора частування, смачного і ситного. Можна подавати як закуску до овочів та перших страв, але рулетики й самі розійдуться вмить!