9776
16:47 15.022017

Ужгородська майстриня створює ексклюзивні аксесуари з дерева та шкіри

Цікаве 1932

З розвитком сучасних технологій ми, не встаючи з ліжка, можемо замовити собі одяг, взуття чи аксесуари, але вони будуть однотипними, зробленими ніби під копірку. А будь-яка справжня дівчина чи жінка прагне бути особливою, створити власний неповторний образ. Вироби hand made завжди мають особливий стиль і характер, бо це ексклюзив, та ще й із частинкою душі Майстра. Кожна річ, зроблена на замовлення, унікальна, як і її власниця, адже при виготовленні враховуються побажання та смаки окремих клієнток. Саме тому товари ручної роботи завжди мали ціну й не тільки у грошовому еквіваленті.

13934764_1246309825402827_8443892179875988499_n

А яка модниця зможе обійтися без сумочки, такого необхідного аксесуару в гардеробі? Можна мати вдома цілу колекцію із десятків варіантів: для роботи чи вечірки, офіційного прийому чи відпочинку, і все одно з’являється бажання придбати ще якусь особливу, котру не побачиш ні в кого. Саме в такій ситуації зможе допомогти Марина Канівець, дизайнер незвичайних та дуже гарних жіночих сумочок, у яких майстриня поєднує, на перший погляд, несумісні речі – шкіру та дерево.

– Марино, як саме прийшла ідея займатися дизайном сумочок?

– Усе розпочалося з бажання спробувати якийсь новий матеріал і втілити в життя власні ідеї. Спочатку це була тканина, пошиття верхнього одягу. З часом захотілося спробувати щось інше. Шкіра – досить непростий матеріал, і було цікаво створити неординарний виріб.

Першою річчю, яку я зробила, став подарунок на день народження подрузі. Я знала, що вона давно хотіла сумочку-клатч, і саме цю омріяну річ я виконала першою, але вона не була такого плану, як мої вироби тепер.

– А чому саме комбінація шкіри й дерева?

– За освітою я інженер-будівельник, тому створення сумочок не зовсім у моєму руслі. А такий дизайн уже декілька років гуляє по мережі – не я вигадала цей «велосипед», але в кожного майстра своє втілення цієї ідеї. Техніка досить складна, проте методом набивання власних шишок потрохи я її освоїла. Якщо взяти в руки мою першу сумку й ту, яку зроблю тепер, відчувається суттєва різниця. Поки що це моє хобі, але я планую, що в майбутньому воно переросте в основний вид діяльності.

16466775_1265558926842744_137280965_o

– Які інструменти використовуєте для роботи?

– Особливістю моїх виробів є те, що вони не мають швів. В основному я використовую ріжучі інструменти для шкіри та обробки країв. Також використовую клей, а дерево мені вирізають на замовлення в цеху. За бажанням клієнт може замовити лазерне гравіювання на бокових частинах сумок.

Спочатку за браком досвіду я використовувала тільки товсту ремінну шкіру, з якою досить важко працювати. У мене навіть є серія сумок зі шкіри буйвола, з ними я дуже намучилася! Навіть можна не ходити в спортзал… (Посміхається, – авт.)

З часом, коли почала більше цікавитися й читати про матеріали для сумочок, зрозуміла, що можна використовувати шкіру будь-якої товщини, якості, фактури, з будь-яким тисненням, просто потрібно правильно її «потовщувати».

Вироби можуть бути п’яти різних форм, залежно від замовлення. Але всі варіанти – невеликі жіночі сумочки, куди вміщується все найнеобхідніше. Вони не зовсім підходять для роботи, адже папери туди не влізуть.

– Де купуєте матеріали та скільки часу займає робота над одним замовленням?

– 100% італійську шкіру купую в Ужгороді. Безпосередньо з-за закордону поки що немає сенсу замовляти, адже мої вироби створюються під конкретне замовлення.

Зазвичай виготовляю сумочки для конкретних людей, але маю також пропозиції співпраці з кількома шоурумами. Хоча поки не можу зробити таку кількість виробів, щоб працювати на гуртові замовлення. Продажем займаюся теж сама – через соцмережі.

А щодо термінів виготовлення конкретного виробу, то важко сказати, адже кожне замовлення по-своєму унікальне, і тут не виміряєш усе днями чи тижнями. Напевно, якщо присвячувати цьому заняттю весь час, то можна встигнути за кілька днів. Якщо ж поєднувати з основною роботою (наразі я працюю в дизайн-студії Наталії Шталь), то до двох тижнів.

– Які плани на майбутнє?

– Нині в моду ввійшли рюкзаки. Хоча раніше я їх не носила, але з часом переконалася, яка це зручна річ. Тому наразі працюю над дизайном та виробництвом власної лінії рюкзаків. Перший я вже пошила для себе, назвала Остін. Він з тисненої шкіри, усі деталі склеювала сама, а шов мені зробили в майстерні, бо ще не маю власної швейної машинки.

Зараз я вже розробляю наступну модель, але поки що спотикаюсь «об підводні камені». Планую відійти від поєднання шкіри й дерева, працювати лише зі шкірою. Це мають бути вироби, в яких є шви.

– Яка вартість готових виробів?

– Скільки коштуватимуть рюкзаки, я ще не знаю, поки робила тільки для себе. А от ціни на сумки коливаються залежно від форми, розміру та типу шкіри. Дотепер я створила вже понад 50 сумочок і знаю кожну її власницю.

Продукція hand made є не просто результатом якогось хобі. Це вияв фантазії, свого роду музика для композитора чи картина для художника, в якій видно всю сутність і душу Автора. І дуже часто, придбавши вироби ручної роботи, ми знаходимо в них самих себе, відкриваємо нові грані свого «я».

Вікторія КОПИНЕЦЬ

16468779_1265558916842745_467726562_n 16466421_1265558923509411_1856775543_o

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді говорили про потенціал міст України та Словаччини
18:13
У Мукачеві, у зв'язку з ремонтом, з 18 квітня по 1 травня обмежать рух автомобілів по вулицях Університетська та Перемоги
16:12
Громада Закарпаття співпрацюватиме із громадою Донеччини
15:51
Набір до патрульної поліції Закарпаття триває
15:31
Десятьом громадянам України обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави
15:19
На Закарпатті двоє підлітків вели до кордону чотирьох порушників
14:53
Міжнародна наукова конференція на факультеті міжнародних економічних відносин в УжНУ
14:43
У Мукачеві завершується прийом заявок на участь у конкурсі піаністів
14:20
Закарпатській судовій охороні провели практичне заняття щодо виявлення зброї
13:50
Задушив до смерті: ужгородець, якого підозрюють у вбивстві мешканки Київщини, перебуватиме під вартою
13:36
Всі новини