8821
12:39 25.012017

Пісочний пляцок із кремом з халви

Цікаве 1709

пляцокІнгредієнти:

– борошно – 300 г,

– яйця курячі – 3 шт.,

– маргарин (вершковий) – 150 г,

– цукор – 350 г,

– молоко – 150 г,

– халва (ванільна) – 200 г,

– масло вершкове – 200 г,

– волоські горіхи – 120 г,

– сметана – 1 ст. ложка.

Спосіб приготування:

Холодний маргарин розтерти руками з борошном і цукром (100 г) до отримання крихти, додати жовтки (білки підуть у безе), сметану і замісити тісто. Розкачати на пергаментному папері два тонкі коржі приблизно 25х35 см.

Білки збити до стійких піків. Поступово, у декілька прийомів, не припиняючи збивання, додати цукор (180 г). Повинна вийти глянсова маса зі стійкими піками.

Кожен пісочний корж змастити половиною білкової маси й посипати половиною грубо подрібнених горіхів. Випікати в розігрітій до 170° духовці приблизно 20 хвилин. Безе має підрум’янитися, усередині воно може залишитися злегка вологим (якщо хочете повністю сухе безе, сушити його потрібно довше і при меншій температурі).

Молоко прогріти з цукром (70 г) до розчинення, додати порізану халву. Дати халві трохи розчинитися в гарячому молоці і збити до однорідності. Охолодити до кімнатної температури. Збити розм’якшене при кімнатній температурі масло. По одній столовій ложці вводити суміш молока і халви, щоразу збиваючи до однорідності.

Випечені й остиглі коржі розрізати навпіл, мають вийти чотири прямокутні пласти. Кожен корж промазати кремом, верх і боки торта покрити кремом і обсипати подрібненою халвою. Торт до подачі повинен залишатися в холодильнику добу, а можна і дві, чим довше він простоїть, тим смачнішим буде.

Перед подачею можна прикрасити пляцок розтопленим шоколадом.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах