8658
18:28 21.012017

На Тячівщині господині консервують голубці одразу з п’яти кілограмів рису

Цікаве 2657

Ось що значить закарпатські господині: закінчилися сятки – і одразу до роботи. Від сьогодні тячівські господині консервують голубці. Про це мені розповіла 48-річна пані Марія із Дубового.

голубц│ консервован│

– Одразу по сятках беремося до роботи: готуємо голубці і консервуємо їх у літрових та півторалітрових банках. У нас голубці – улюблена і популярна страва, жодна гостина не обходиться без них. Консервовані голубці робимо останні декілька років. Беремо їх на заробітки у Чехію, Росію, а також пригощаємо гостей, які прийшли непередбачувано. Відкрив банку – підігрів, і маєш що поставити на стіл. Страва ситна, бо готую її з бужениною, – каже жінка.

Марія бере п’ять кілограмів рису, перебирає його, промиває декілька разів. Чистить по два кіло моркви і цибулі, цибулю дрібно нарізає, а моркву натирає на великій терці. Овочі пасерує в олії на слабкому вогні. В окремій глибокій каструлі обсмажує свинний фарш. Все додає до рису. За смаком солить, перчить. Готує листя квашеної капусти та копченості. Крутити голубці допомагають доньки. Складають у 20-літрову каструлю. Потім Марія наповнює стерильні банки голубцями і кусками копченого м’яса і ребер. Заливає водою з томатом і ставить стерилізувати на три години. Готову страву закриває кришками. Зберігає консервацію у прохолодному місці.

– Минулого року закатала 20 банок. На Михайля відкрила останню. Ми з чоловіком працюємо у Чехії, їдемо на 2-3 місяці, беремо собі декілька банок голубців, відкриваємо на якесь свято або з нагоди Дня народження. Консервовані голубці стоятимуть і рік, не зіпсуються і не втратять смаку, – запевняє господиня.

Тетяна Грицищук

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах