7181
12:48 30.112016

Морквяний торт

Цікаве 2141

%d0%bc%d0%be%d1%80%d0%ba%d0%be%d0%b2%d0%bd%d0%b8%d0%b9-%d1%82%d0%be%d1%80%d1%82Інгредієнти:

– цукор коричневий – 200 г,

– олія – ​​160 мл,

– несолодкий йогурт – 60 г,

– яйця – 3 шт.,

– борошно – 250 г,

– розпушувач – 1 ч. л.,

– кориця – 2 ч. л.,

– мускатний горіх – 1 ч. л.,

– сіль – 1/2 ч. л.,

– морква – 260 г,

– горіхи – 100 г.

Спосіб приготування:

Додаємо до цукру олію й добре розмішуємо. Вливаємо йогурт і знову ретельно перемішуємо. Потім додаємо по одному яйця, кожного разу добре все розмішуючи.

В окремій мисці змішуємо сухі інгредієнти. Моркву тремо на тертці. Якщо вона дуже соковита, трохи віджимаємо. Горіхи дрібно нарізаємо. Тут можна дати волю смакам та уподобанням й обрати будь-які інші горіхи або сухофрукти. Поступово в кілька етапів у рідке тісто всипаємо борошно. Залишається покласти моркву й горіхи. Ретельно все перемішуємо.

А тепер невеликий секрет. Яку б ви не взяли форму, щоб не було мороки з вийманням готового коржа, використовуйте прийом «французька сорочка». Для цього потрібно змастити форму маслом (берете невеликий шматочок і рукою змащуєте стінки та дно). Насипаєте жменю борошна й гарненько трясете форму так, щоб воно покрило масло. Надлишки забираєте й отримуєте шар борошняного пилу всередині форми. Тепер можна сміливо заливати тісто, корж вийметься без проблем. Випікаємо при 170° хвилин 30–40. Усе залежить від розміру форми й висоти коржа.

Торт виходить гарної текстури, пухкий і пружний. Безумство ароматів кориці й горіха, солодкість цукру й соковитість моркви. Це чудовий десерт для зимового вечора біля каміна.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах