30096
17:12 21.122019

В Ужгороді з’явилася сорок п'ята міні-скульптурка. ВІДЕО

Цікаве 3921

Сьогодні, 21 грудня, в Ужгороді відкрили 45-ту міні-скульптурку. Про це розповів туризмознавець Федір Шандор. Вона знаходиться на набережній Незалежності біля будівлі третьої школи. На скульптурці – перший президент Чехословацької Республіки Томаш Гарріг Масарик.

Працювали над нею двоє закарпатських скульпторів – Роман Мурник та Степан Руснак. За словами Романа Мурника, це їхня третя міні скульптурка в обласному центрі Закарпаття.

РОМАН МУРНИК, скульптор:

« Був знятий сюжет із картини, з історичної картини, саме його постаті. Не довго, як би по часу я не можу сказати, тому що це творчий такий процес. Ну відлив з бронзи – тиждень – два. Потім доведення його до такого ідеалу. Зрозуміло, що міні скульптурки – це досить маленькі і деталізовані мають бути моменти. І переданий повністю його характер того, кого ми ліпимо.»

ФЕДІР ШАНДОР, туризмознавець:

«Сьогодні відкривається 45 міні-скульптура в Ужгороді. Вона виконує спочатку свої реальні моменти необхідності в околиці цієї школи. Ну, по-перше, щоб був антимомент паркування машин, друге – коли уже зміниться літній час, тут буде зроблено групою скульпторів сонячний годинник, буде відігравати. І третій момент: туристи не доходять до великого Масарика, просто і потім його не бачать, а це зона туристичного потоку».

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах