28628
22:40 19.082019

Туристів на Рахівщину хочуть привабити овечими отарами

Цікаве 3915

Вівчарство – давнє традиційне заняття жителів Рахівщини. Ця унікальна професія зберегла тут традиції, які незмінні протягом багатьох століть. Наразі залишилось не так багато людей, які перейняли це важке, але дуже перспективне ремесло. Завдяки ентузіастам своєї справи вівчарство отримало шанс стати однією з головних агротуристичних родзинок Закарпаття.

Робота вівчаря не з легких. Починається все о четвертій годині ранку. В цій отарі більш ніж 300 овець. Зранку їх доять. Потім група вівчарів розділяється. Половина підіймається на полонини з отарою. Решта залишається і готує овечий сир. Робочий день триває до пізнього вечора. Найбільшим ворогом вічарів на полонинах є вовки. Інколи доводиться не спати всю ніч, охороняючи отару.

Ілля Петрюк – власник однієї з найбільших отар на Рахівщині. Чоловік впевнений, що розвиток вівчарства неабияк допоможе розвивати і туризм.

Великі надії на розвиток вівчарства покладають в Рахівській РДА. Готові допомагати власникам отар розвиватися і рухатися далі. Нещодавно в районі утворилась Асоціація виробників традиційних карпатських високогірних сирів, яка об’єднала навколо себе виробників сиру з усього регіону.

М-Студіо

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах