2806
12:43 26.062016

З 1 липня митні процедури зніматимуть на відео

Цікаве 1528

Днями Кабінет Міністрів України ухвалив рішення про створення при Міністерстві фінансів Міжвідомчого цільового центру (МЦЦ) та 20 мобільних груп для боротьби з корупцією на митниці, а також ввів обов’язкову фото- та відеофіксацію здійснення митних формальностей.

about_p_v_145649351181Як повідомляється на веб-сайті Кабміну, МЦЦ здійснюватиме постійну координацію дій мобільних груп, які формуватимуться з представників Державної фіскальної служби, Державної прикордонної служби та Національної поліції.

Аналітична група у складі центру проводитиме аналітико-пошукову роботу з метою виявлення ризикових операцій у зоні діяльності митниць і передаватиме інформацію мобільним групам, які в цілодобовому режимі діятимуть на всій території України, для оперативного реагування.

Крім того, згідно з повідомленням, поетапно впроваджуватиметься обов’язкова фото- та відеофіксація при проведенні формальностей митними й іншими контролюючими органами: усі етапи огляду безперервно фіксуватимуться й супроводжуватимуться коментарями посадових осіб. При цьому фото- та відеоматеріали будуть доступні для подальшого перегляду та контролю.

В уряді розраховують, що ці рішення запобігатимуть корупційним проявам, підвищать прозорість та ефективність митного й інших видів контролю, а також у цілому допоможуть викоренити корупцію на митницях.

Христина БІКЛЯН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах