27091
21:00 21.042019

Офіційне відкриття виставки нано-акваріумів Закарпаття «Ужгородська сакура» відбулося сьогодні в місті над Ужем

Цікаве 2511

Це вже п’ята така виставка, в якій, за словами голови клубу акваріумістів Закарпаття Терезії Лазар, поєднали традиційну тематику з весняною – сакурами, пік цвітіння яких припадає саме на ці дні.

У 14-х акваріумах свої бачення теми реалізували 13 авторів – із Києва, Запоріжжя та Ужгорода. Елементи поширеного на Закарпатті цвіту японської вишні використали майже всі акваріумісти. Серед композицій – власне квіти, дерева не в період цвітіння, рожевий декор, що нагадує пелюстки сакур. В акваріумний світ автори навіть поселили креветок – вид, який називається сакура.

Роботи у перший день виставки оцінили члени журі – професійні акваріумісти, зокрема міжнародного рівня. Брали до уваги: загальне враження, композицію, оригінальність дизайнерського рішення, техніку виконання, життєздатність акваріума. Відтак третє місце в ужгородки Наталії Лелекач, друге – у киянина Дмитра Пилипенка, і «золото» дісталося акваріумісту з Ужгорода Роману Бужину.

На відкриття виставки прийшов і заступник міського голови Ужгорода Олександр Білак, подякував організаторам, які так оригінально долучаються до ужгородського “Сакура Фест”.

Відвідувачів, особливо юних, окрім нано-акваріумів, цікавили й інші експонати бару-екзотаріума, де проходить виставка. Тут можна побачити бородату агаму, скорпіона імператорського, пітонів тощо.

Наприкінці виставки, яка триватиме тиждень, оберуть ще одного переможця – приз глядацьких симпатій отримає акваріуміст, за якого найбільше своїх вподобань письмово віддадуть відвідувачі.

Відділ інформаційної роботи Ужгородської міської ради

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах