26569
09:15 14.032019

Хумус

Цікаве 3649

Інгредієнти:

– нут сухий – 200 г,

– кунжутна паста (тахіні) – 2 ст. л.,

– лимонний сік – 2 ст. л. або за смаком,

– часник – 2-3 зубчики,

– зіра – 1/2 ч. л.,

– солодка мелена паприка (за бажанням) – 1/2 ч. л.,

– оливкова олія – 2-3 ст. л.,

– сіль – за смаком.

Інгредієнти для тахіні:

– кунжут – 50 г,

– олія соняшникова рафінована або оливкова – 1-2 ст. л.,

– вода (при потребі) – 1 ст. л.

Спосіб приготування

Нут залити водою і залишити на 8-10 год. або на ніч. Воду, в якій замочувався нут, злити. Знову його залити водою, довести до кипіння, накрити феделкою і на невеликому вогні варити приблизно 2 год. до повної готовності. Готовий нут має бути дуже м’яким і легко розчавлюватися пальцями. Воду, в якій варився нут, слід злити. Але трошки відвару (200-300 мл) треба залишити, він нам ще знадобиться.

На цьому етапі нут можна очистити від лушпайок, тоді хумус буде більш ніжної та однорідної консистенції. Його потрібно залити холодною водою і перетерти руками. Потім лушпайки вибрати шумівкою, а воду злити.

Готуємо тахіні. Для цього кунжут слід обсмажити до золотистого кольору, постійно перемішувати, бо він має здатність швидко підгорати.

Підсмажений кунжут разом з олією перемолоти блендером до однорідного стану, при потребі можна додати трохи води. Кунжутна паста готова.

В каструлю з нутом додати кунжутну пасту, вичавлений часник, сіль, оливкову олію, лимонний сік і приблизно 100 мл відвару, який ми залишили. Все ретельно подрібнити блендером до однорідного стану, підливаючи, при потребі, ще трохи відвару, і таким чином довести страву до потрібної консистенції.

Потім додати мелену паприку і зіру, яку слід заздалегідь подрібнити в ступці чи кавомолці. Перемішати все блендером. Тепер при потребі смак хумусу можна відкоригувати лимонним соком, сіллю та іншими спеціями і знову все збити блендером. Страва за смаком має бути досить насиченою.

При подачі на стіл додатково полити оливковою олією і посипати меленою паприкою. Хумус готовий.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах