25834
10:46 17.012019

Закритий пиріг із сиром та цибулею-порей

Цікаве 1877

Інгредієнти

для тіста:

– борошно – 250 г,

– вершкове масло – 150 г,

– яйця – 1 шт.,

– молоко холодне – 1 ст. л.,

– цукор – 2 г,

– сіль – дрібка;

для начинки:

– яйця – 2 шт.,

– вершки – 8 мл,

– цибуля-порей (біла частина) – 300 г,

– вершкове масло – 20 г,

– олія – 10 мл,

– сир – 100 г,

– сіль, перець.

Спосіб приготування

Готуємо тісто. Додаємо в борошно кубики холодного вершкового масла та розтираємо руками до утворення масляно-борошняної крихти. Додаємо яйце, холодне молоко, сіль та цукор. Замішуємо тісто, загортаємо його в харчову плівку і кладемо на 30 хвилин у холодильник.

Готуємо начинку. Нарізаємо білу частину цибулі-порею тонкими кільцями. Обсмажуємо на суміші олії та вершкового масла. Змішуємо яйця з вершками, сіллю, перцем, цибулею й додаємо натертий сир.

Ділимо тісто на дві частини (більшу й меншу). Розкачуємо більшу частину в тонкий пласт і вистилаємо ним круглу форму.

Викладаємо начинку. Розкачуємо другу частину тіста й накриваємо пиріг. Качалкою зрізаємо зайве тісто.

Змащуємо верх пирога жовтком з молоком (1 жовток + 1 ст. л. молока), виделкою робимо візерунки. Випікаємо при температурі 170°С 30–35 хвилин.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах