25580
10:00 1.012019

Народжена 1 січня: секрети успіху закарпатки Лівії Балог

Цікаве 2854

Що може більше визначити долю людини, ніж поява на світ у перший день нового року? Такі особи є природженими лідерами, мають чудові організаторські здібності та вольовий характер. Це все можна з упевненістю сказати про нашу сьогоднішню співрозмовницю, Лівію Балог, чудову маму та дружину, яка поєднує сімейні традиції з успішною кар’єрою.

Пані Лівія вже понад 10 років є активним членом громадської організації «Товариство угорської культури Закарпаття», 8 років очолює її осередок в Ужгородському районі. Крім того, жінка відстоює інтереси угорської громади краю як депутат Ужгородської районної ради.

Але повернемося до дати народження. Появу на світ пані Лівії чекали з нетерпінням, адже вона була першою дитиною в сім’ї. Її мама зустрічала Новий рік у стінах Чопського пологового будинку, і от уранці 1 січня дівчинка народилася.

«У шкільні роки батьки завжди святкували мої дні народження. Маючи велику родину, я отримувала чимало подарунків. Ми не були заможними, але батьки багато працювали, тримали худобу, завжди прагнули забезпечити своїх дітей усім необхідним. Я була дівчинкою з характером, коли мені щось не подобалося. А могла в білій сукні залізти гратися і в болото.

Пізніше дні народження почали поєднувати зі святкуванням Нового року. Коли я була вже дорослою, пам’ятаю, як до мене на день народження приходили змученими та невиспаними – наслідки нічних святкувань», – зі сміхом розповідає пані Лівія.

За знаком Зодіаку жінка – Козеріг. Для них характерною є й імпульсивність, яка стає рушійним елементом їхньої особистості. Козероги – люди душі, тобто саме внутрішня енергія, переконання та мрії керують цією імпульсивною стороною характеру. Пані Лівія зауважує, що так можна описати її внутрішній стан, вона завжди ставить перед собою мету й усіма силами намагається її досягти: «Ми не любимо несправедливість, керуємося загальнолюдськими цінностями та власними переконаннями. Я знаю, що подеколи Козерогів важко витримати, але ми дружні й любимо бути у великих компаніях».

Будучи мамою трьох прекрасних синів, Лівія Балог вдало поєднує їхнє виховання та громадське життя. Хоча зізнається, подеколи це дуже складно.

«Мені пощастило, адже і моя бабуся, і мама допомагають з вихованням хлопців. Залишаються з ними, коли мене немає. Першу дитину я народила у 18. Тоді вчилася в університеті на денній формі навчання, тож уся родина допомагала. Коли народила другого сина, була в докторантурі. А третій ще зовсім маленький. Звісно, чоловік теж завжди бере активну участь у вихованні. Він і посеред ночі встає, і коли є змога, залишається з наймолодшим удома. Наші діти дуже різні, відповідно до них потрібен різний підхід: старший уже в 5 років умів читати, йому дуже легко давалося навчання, середній обрав для себе спорт, а найменший висиджує двогодинні концерти, приходить додому і намагається грати на гітарі та підспівувати», – розповідає пані Лівія.

Сімейні цінності та традиції для родини Балогів є ключовими, вони не уявляють жодного свята без певних елементів. На Різдво всі збираються в батьківському домі біля гарно прикрашеної ялинки, мама готує смачну вечерю, вони колядують і дарують одне одному подарунки.

«У моєму дитинстві на ялинці завжди був спеціальний дзвіночок, яким батьки, дідусі та бабусі давали сигнал, що до нас уже прийшов Ісусик і приніс подарунки. Такі сімейні традиції ми намагаємося прищепити й власним дітям», – каже пані Лівія.

Відданість своїй справі, рішучість, налаштованість на перемогу, а поряд з цим пам’ять про минуле своїх предків – от ключові риси сучасної жінки, народженої в перший день нового року!

Вікторія КОПИНЕЦЬ

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах