24838
14:48 9.112018

Гарбузовий пиріг

Цікаве 1885

Інгредієнти

для тіста:

– 100 г вершкового масла,

– 1 ст. ложка сметани,

– 1 яйце,

– 200 г борошна,

– 2 ст. ложки цукру,

– 10 г ванільного цукру,

– 1 ч. ложка розпушувача;

для начинки:

– 400 г гарбуза,

– 200 г яблук,

– 100 г вершкового масла,

– 3 ст. ложки цукру,

– щіпка мускатного горіха.

Спосіб приготування

Приготуйте тісто. Розм’якшене вершкове масло подрібніть ножем із просіяним борошном, розпушувачем і цукром до стану крихти. Додайте яєчний жовток, сметану, ванільний цукор, перемішайте й замісіть тісто. Загорніть його в плівку й покладіть у холодильник на 40 хвилин.

Тепер можна зайнятися начинкою. Гарбуз очистіть від шкірки та насіння й натріть на великій тертці. Яблука також очистіть і потріть на великій тертці або дрібно поріжте.

У розігріте вершкове масло насипте цукор і прогрійте на слабкому вогні 3–5 хвилин, періодично помішуючи. Потім викладіть на сковороду гарбуз і тушкуйте на середньому вогні 10–15 хвилин, періодично помішуючи.

Додайте яблука й готуйте ще 5 хвилин. Зніміть з вогню, додайте мускатний горіх, перемішайте та остудіть.

Від остиглого тіста відділіть більшу частину й розподіліть по змащеній маслом формі для випікання. Викладіть зверху гарбузову начинку.

З тіста виріжте фігурки і прикрасьте ними пиріг. Збийте яєчний білок зі щіпкою цукру і змастіть випічку зверху.

Помістіть пиріг у розігріту до 180°С духовку. Випікайте 30 хвилин.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах