24065
10:16 23.092018

У Хусті з`явилося нове духовне місце - скверик зі статуєю Ісуса Христа Преображеного

Цікаве 4930

На свято Різдва Пресвятої Богородиці до місцевого греко-католицького храму Преображення Господа нашого Ісуса Христа на спільну молитву зібралося чимало вірників з різних куточків Хустщини. Очолив архієрейську Божественну Літургію єпископ Мукачівський, преосвященний владика Мілан Шашік.

Окрім великого релігійного свята, парафіяльну громаду зібрала ще одна урочиста подія – освячення статуї Ісуса Христа Преображеного, яку встановили в облаштованому поблизу церки скверику.

“Головна задумка облаштування цього скверика зі статуєю Ісуса Христа Преображеного поблизу нашого храму полягає в тому, щоб будь-яка людина, незалежно від релігійних переконань, конфесійної приналежності, проходячи повз це місце, могла зупинитися і щиро помолитися. У часі преображення було 6 осіб, яких нам зображають євангелісти, а тут ми встановили лише статую Ісуса Христа Преображеного, бо кожен із нас може бути тим Яковом, Петром чи Іваном, який прийде сюди помолитися, поміркувати над своїм життям, оживити свою віру тощо”, – поділився настоятель храму Господнього Преображення о. Володимир Бабич.

Нове духовне місце для хустян за покликом серця облаштував підприємець Віталій Гондурак. Чоловік виявив добру волю й щире бажання зробити таку справу для громади. Від імені вдячних хустян добродійнику подякував присутній на святкуванні Хустський міський голова Володимир Кащук.

“На цьому місці була досить занедбана територія. Тут знаходилося старе приміщення трансформатора, яке постачало електроенергію в цей мікрорайон. Ідея облаштування скверика й встановлення статуї у нас із отцем Володимиром виникла ще під час завершення будівництва храму, та завдячуючи добродійнику Віталію Гондураку, а також скульптору зі Львова пану Оресту з Божою ласкою ця задумка втілилася в життя, за що вся громада парафії, а також місцева влада дуже вдячні”, – зауважив міський голова, вручивши подяку добродійнику.

Чин освячення статуї Ісуса Христа Преображеного здійснив владика Мілан, щиро радіючи такій гарній події.

“Я дуже радий, що Хуст збагатився ще одним духовним місцем, яке надає можливість кожному відкрити своє серце і в щирій молитві попросити заступництва і милосердя у Господа Ісуса Христа. Щира подяка благодійнику, який зробив хустянам такий чудовий подарунок”.

Супроводжував архієрейську службу й власне церемонію освячення статуї чудовий спів хору церкви Святого Вознесіння під керівництвом Івана Мішка.

На завершення урочистої події о.Володимир подякував добродію, стараннями якого було встановлено статую й облаштовано скверик, а також духовенству й вірникам, які розділили радісну подію з хустянами.

До слова, уже сьогодні, 22 вересня, у скверику розпочалися читання Нового Завіту, які триватимуть протягом 9 днів (відзавтра – щовечора о 19.00 год за к.ч.).

Богдана КЛЕКНЕР

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах